Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt
Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

02.06.23
Skal du til Spanien kan vi anbefale denne krimi, som foregår i Malaga i Sydspanien. Læn dig tilbage og fornem duften af sol, fortovscafeer og café con leche.

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

Vi følger både kriminalbetjenten, Hector Correa, som skal opklare mordet på en tilsyneladende almindelig familiefar og den svenske gymnasielærer Lisa Hagel, der er blevet forladt efter 30 år sammen med hendes mand. Hun har søgt tilflugt i byen Ronda for at begynde på en frisk. I den lille, døsige by har hun købt en villa, som trænger til en kærlig hånd eller to. Under et flamencokursus i Malaga støder hun ind i Hector Correa, som har mistet sin kone og arbejder i politiet. De to former et intimt bånd, og pludselig bliver Lisa involveret i efterforskningen af en sag om en spansk anklager med en svensk kone, som findes død i en slugt. Anklageren har tidligere skabt kontroversielle overskrifter i det lille lokalsamfund, og meget tyder på at et mord er begået.

Det er en ublodig krimi, som er let læst og ikke fylder meget i rejsetasken. Den giver både lyst til at rejse til Spanien og opleve stemningen og naturen, men samtidig belyser bogen også et tragisk kapitel i nyere spansk historie, så man faktisk bliver en lille smule klogere på landet.

Der er i øvrigt en 2’er på vej i serien, som udkommer i juni og hedder ”Den anden side af månen”

Bestil bogen her