Sommerbogen fodbold
Sommerbogen fodbold

Læs fodboldbøger i sommerferien

28.06.17
Der findes mange fodboldbøger på Børnebiblioteket, så hvilken skal du vælge at starte ud med?

Der er heldigvis mange gode fodboldbøger. Her er nogle jeg synes er gode.

Dreamteam: "Mod nye mål", er den første bog i Dreamteam-serien, hvor vi møder  drengen Andreas, kendt som P. Han er lige blevet udtaget til regionsholdet, da hans far og mor beslutter, at de skal flytte til Spanien i et år. Kan man forestille sig en dårligere timing? Alle ni bøger i Dreamteam-serien er skrevet i et let sprog og er pakket med drama og humor. Serien er skrevet af Glenn Ringtved og jeg vil anbefale serien for alle drenge og piger fra 9 år.

Maradonas magi: er en helt ny fodboldserie, der kombinerer spændingen fra stadion med kammeratskab, kærlighed og magi. Hovedpersonen er Mikke, der er en middelmådig fodboldspiller, men da han på en ferie køber Maradonas gamle anførerbind, får han pludselig magiske evner på banen og hvad sker der når Mikke spiller i Maradonas magiske fodboldstøvler? Der er kommet 3 bøger i serien og den kan læses fra ca. 8 år.

FC Fodboldvenner: Hovedpersonen er drengen Ronaldo på 10 år der elsker fodbold. Han ånder og lever for spillet, men det er sommerferie, og han har kun sin lillesøster at spille med. Heldigvis holder Valde sommerferie ved deres nye nabo og han er ligeså bidt af en gal fodbold som Ronaldo. I serien "FC Fodboldvenner" er der indtil videre kommet 9 bøger. Kan læses af fodboldskøre drenge fra ca. 9 år.

Børnebiblioteket har også mange fagbøger om fodbold og forskellige fodboldspillere. Her er et udvalg af gode fagbøger:
Lette bøger om fodbold: "Jeg læser. Sport" er en serie der er lette fagbøger for børn der har knækket læsekoden. Der er forholdsvis kort tekst og med mange billeder. Der er kommet 20 bøger i serien. Du kan fx læse om "Kasper Dolberg", "Pernille Harder" eller om "Zlatan".

Ny serie om fodbold fra DBU: "Læs med landsholdet" er en ny serie af otte letlæsningsbøger, som Carlsen og DBU er gået sammen om at lave, for at stimulere fodboldglade drenge og pigers lyst til at læse. Bøgerne kan læses af piger og drenge fra  2. klasse.
 

Sommerbogen

Sådan gør du:

Log ind på www.biblo.dk
Find den bog, du gerne vil anmelde
Tryk på 'Lav en anmeldelse'
Anmeld mindst tre bøger
Udprint "læsebeviset".