Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
45 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Andet

Lige før døden - Randers:DOX - Langå

20.03.23
For 14 år siden gik instruktør Anne Wivels mand, politikeren Svend Auken, bort efter en periode med sygdom. Han tilbragte sin sidste tid på Bispebjerg Hospital. I dag vender Wivel tilbage til det samme hospice for at lave en selvbiografisk og reflekteret film om livet og døden - og om det helt fantastiske personale, der arbejder et sted midt imellem.

Hvordan er det at gå på arbejde hver dag for at tage sig af mennesker, hvis liv er ved at rinde ud? Hvilke tanker gør man sig? Og hvordan gør man det sidste kapitel i et andet menneskes liv til en god, omsorgsfuld tid? Læger og sygeplejersker deler deres tanker om både de filosofiske og praktiske dimensioner af deres arbejde, når vi sidder med til deres møder. Wivel selv første dagbog over den sidste tid i sin mands liv, og vender tilbage til sine noter i en graciøs og livsbekræftende fortælling, hvor fortid og nutid spejler hinanden.

Aftenen begynder med en kort introduktion til filmen 
Sognepræst i Spentrup, Gassum og Asferg sogne Peter Ulvsgaard holder oplæg som intro til filmen. Peter har tidligere været ansat som teologisk medarbejder og daglig leder af Danmarks første Folkekirkelige Skoletjeneste (FUSR) i Randers fra 2014 til 2018.

Peter Ulvsgaard tegner, maler og fotograferer og har bidraget med billeder/fotos til udstillinger og magasiner m.v. Han er fast kronik/klummeskribent ved Randers Amtsavis. Peter er optaget af kristendomsformidling og har parallelt med præstegerningen arbejdet for at styrke samarbejdet med lokale uddannelsesinstitutioner.

OBS: VISES I LANGÅ

 

Titel: LIGE FØR DØDEN

Tid: 73 min.

Instruktør: Anne Regitze Wivel

Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk