Jørgen Lange
Jørgen Lange

Om dette arrangement

Lokalitet
Skt. Andreas Kirke
Hadsundvej 81
8930 Randers
Danmark
Tid
19:00 - 20:45
Pris
0 Kr
Bibliotek
Target
Voksne
Tickets
Tilmelding ikke nødvendig
Foredrag

Med døden som kollega

Onsdag 4. marts 2015
Den 4. marts kan du opleve den erfarne retsmediciner Jørgen Lange Thomsen til et foredrag om retsmedicinsk arbejde og de mange sager, han har været med til at opklare. Men det bliver også et foredrag om, hvordan det er at have døden som kollega.

Jørgen Lange Thomsen har mere end 40 års erfaring som retsmediciner, og har arbejdet med utallige dødsfald. Fx i forbindelse med kriminalsager herhjemme, men også mange andre steder i verden – blandet andet i Sydamerika, Afrika og Østeuropa. Her har han især arbejdet for sikringen af menneskerettighederne ved at undersøge torturofre og foretage genopgravninger af formodede ofres lig. Det er altså ikke småting, den erfarne retsmediciner kan berette om.

Det er barske sager, men et nødvendigt job; retsmedicineren beskrives ofte som ”de dødes advokat”, og Jørgen Lange Thomsen er den, der taler på vegne af dem, der ikke længere selv kan fortælle deres historie. På den måde sikrer retsmedicineren, at også de døde bliver hørt – for eksempel i politiets opklaringsarbejde eller i de efterfølgende retssager.  

Foredraget, der er gratis, foregår i Skt. Andreas Kirke på Hadsundvej 81, 8930 Randers, den 4. marts fra kl. 19.00 til kl.20.45. I pausen serverer vi te, kaffe og en sød sag.
Det er Nordbyen Læser, der med støtte fra kulturstyrelsen afholder arrangementet.   

Herunder kan du se et klip med retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen, der her fortælle lidt om sit arbejde, og om sin senste bog Retsmedicineren.

Tags