Jens Dalsgård
Jens Dalsgård

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
16:00 - 17:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Køb billet
Foredrag

Foredrag med satellitekspert Jens Dalsgaard Nielsen

Onsdag 23. januar 2019
Vil du vide mere om minisatellitter, så kom og hør en af landets mest prominente forskere på området.

Danmark er helt i front, når det kommer til mini-satellitter. En af hovedmændene bag Danmarks store indsats på området er Jens Dalsgaard Nielsen. Jens er lektor, Ph.d., civilingeniør og er ansat ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet (AAU). Jens er leder af AAU's studentersatellitaktiviter og har været det siden 2004.
AAU har indtil nu opsendt i alt 5 cubesats, der er designet og konstrueret af studerende på AAU. Det er et særkende, at alt er lavet af de studerende selv. AAU er faktisk det universitet i Europa, der har sendt flest studentersatellitter i kredsløb.

Sciencecamp.randers har igennem de seneste år sørget for at bringe landets førende naturvidenskabelige forskere til Randers, og i 2019 er vi så heldige, at Jens Dalsgaard Nielsen har sagt ja til at komme.

Du kan høre Jens holde foredrag på Randers Bibliotek onsdag 23. januar kl. 16-17 i Kulturhusets sal. Det er gratis at deltage, men der skal reserveres plads på www.randersbib.dk.

Deltagerne til foredragene kan se frem til at høre Jens fortælle om missioner og opsendelser. Han vil komme ind på, hvad der er gået godt, og hvad der er gået mindre godt, samt ikke mindst hvad man overhovedet kan undersøge med cubesats og hvad der er i gang med AAUSAT6. Undervejs vil der blive vist nogle små filmklip fra opsendelser, parabolflyvninger m.m.

Endelig vil Jens komme ind på, hvad der er af muligheder, hvis man gerne vil arbejde med rumfart.