Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
online
Målgruppe
Voksne
Andet

Online Læsefællesskab: Når forbrydelsen rammer

03.11.22 - 22.12.22
Hvordan griber omgivelserne det an, når der sker en forbrydelse? I efterårets temalæsekreds, læser vi to engelske e-bøger, hvor forbrydelse spiller en rolle – med særligt fokus på temaer som retfærdighed, forholdet mellem mennesker og samfundets reaktion. Lyder ovenstående som noget, du gerne vil dykke ned i sammen med andre? Så kom endelig og vær med! Der er plads til dig, som allerede læser på engelsk, eller dig, som har mod til at prøve at give dig i kast med engelske bøger – bare du har lyst til nogle gode snakke med andre søde læsere.

Hvad skal vi læse?

I november starter vi jagten på retfærdighed. I ”The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop befinder vi os i 1943, hvor 18-årige Willie Jones venter på sin henrettelse. Han er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde – men er han overhovedet skyldig; eller ligger der noget andet bag anklagerne? 
Gennem ni forskellige perspektiver fortælles Willies historie – inklusiv Willies eget perspektiv -, mens klokken tikker tættere og tættere på midnat, hvor hans henrettelse er planlagt. Vi dykker ned i en roman, der undersøger retfærdighed, racisme og dødsstraf.

I december slutter vi læsekredsen af med ”A Woman is No Man” af Etaf Rum; en roman hvor vi følger tre generation af palæstinensisk-amerikanske kvinder, der alle kæmper for at udtrykke deres egne drømme og ønsker – især efter at der er sket en tragisk, voldsom forbrydelse i deres fællesskab. Vi følger to tidslinjer; 17-årige Isra i 1990, som bor i Palæstina. Hun nyder livet med næsen i en bog indtil, at hun i løbet af en uge finder sig selv forlovet, gift og revet op med rode, da hun flytter med sin ægtemand til Brooklyn. Hun forsøger at finde hoved og hale i sit nye liv med sin mand, Adam, og sin svigermor, Fareeda, som alle har deres egne forventninger til hende.
I 2008 følger vi 18-årige Deya, som er Isras ældste datter, som hendes bedstemor Fareeda ønsker at få giftet bort – men Deya vil meget hellere studere. Desværre mener Fareeda, at det bedste for Deya kun kan være et ægteskab til en god mand – og Deya kan ikke lade være med at tænke på, om hendes muligheder havde været anderledes, hvis hendes forældre ikke var omkommet i en bilulykke, da hun var yngre?

 

Hvor, hvornår og hvordan?

Læsekredsen foregår digitalt over Microsoft Teams – du modtager et link dagen før mødet.

Første møde er torsdag d. 3. november kl. 16.30 – 18.00, hvor vi skal snakke om ”The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop.

Sidste møde er torsdag d. 22. december kl. 16.30 – 18.00, hvor vi skal snakke om ”A Woman is No Man” af Etaf Rum.

Du forpligter dig til at deltage begge gange, når du melder dig til.

Begge bøger er frit tilgængelige på eReolen Global i nok eksemplarer til hele læsekredsen. I hele oktober måned er "The Mercy Seat" frit tilgængelig - det samme gælder for ”A Woman is No Man” i december måned. Det eneste du skal gøre at klikke ind på eReolen Global, låne bøgerne og læse dem enten på en telefon, tablet eller computer.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte bibliotekar Kathrine Dyrkilde på kniel@odense.dk – som også sidder for den digitale bordende og er med til at lede samtalen.

 

Nationale læsekredse tæt på dig

Denne digitale læsekreds er et nyt tiltag, hvor bibliotekerne prøver at samle læse-entusiaster på tværs af Danmark. I 5 forskellige læsekredse inviterer vi indenfor i et virtuelt rum, hvor vi på trods af evt. afstand, går helt tæt på litteraturen og vores fælles eller forskellige oplevelser af den.

 

Selv om læsekredsen er online og national, kan du selvfølgelig låne bøgerne på dit lokale bibliotek, lige som dit lokale bibliotek efterfølgende gerne guider dig videre til mere i samme genre.

 

Materialer