Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Andet

Kalder alle fugleentusiaster! onlinelæsekreds

09.11.22
Går du grønklædt i skoven for at lytte efter munkens triller? Har du sat et fuglebræt op i haven, hvor musvitterne flittigt flagrer til og fra? Bladrer du i fuglebogen for at se forskellene på en bogfinke og en kvækerfinke? Så er læsekredsen ”Fuglenes vendekreds” måske noget for dig!

Hvad skal vi læse?

I denne digitale læsekreds fokuserer vi på svenske Joar Tibergs Fugle i felten, der er en humoristisk og underfundig tilføjelse til den traditionelle fuglehåndbog. Det er et værk, der balancerer mellem digtets poetiske sprog og fagbogens observerende tone, og det er fra dette udgangspunkt vi vil undersøge fuglekiggeriet. Kan dagligdagens fugle fortælle os mere om livet, end vi umiddelbart tænker?

 

Weekendavisens anmelder skrev om Fugle i felten: ”Bogen er på overfladen en ukompliceret, hurtigt læst bog, men hvor rummer den alligevel mange guldkorn og dybe refleksioner. Som læser tænker man ofte »ja, sådan er det jo«, og nogle af bogens sætninger vil indlejre sig i baghovedet som små sandheder, man vil huske længe efter.”

 

Hvor, hvornår, hvordan?

”Fuglenes vendekreds” er en digital læsekreds, der kun er planlagt til at mødes en enkelt gang. Det foregår over Microsoft Teams, og du vil modtage et link pr mail, dagen inden vi ”mødes”. Det hele finder sted onsdag d. 9. november kl. 19.00-20.15. Bogen anskaffer du selv i forvejen gennem dit folkebibliotek eller fra bibliotek.dk. Alle er velkommen til at deltage uanset alder, køn og forhåndskendskab til fugle! Tilmelding er nødvendig og sendes – sammen med eventuelle spørgsmål – til litteraturformidler på Brøndby-bibliotekerne Nanna Søndergaard Larsen på nansl@brondby.dk

 

Nationale læsekredse tæt på dig

Denne digitale læsekreds er et nyt tiltag, hvor bibliotekerne prøver at samle læse-entusiaster på tværs af Danmark. I 5 forskellige læsekredse inviterer vi indenfor i et virtuelt rum, hvor vi på trods af evt. afstand, går helt tæt på litteraturen og vores fælles eller forskellige oplevelser af den.

 

Selv om læsekredsen er online og national, kan du selvfølgelig låne bøgerne på dit lokale bibliotek, lige som dit lokale bibliotek efterfølgende gerne guider dig videre til mere i samme genre.