Foredrag

Debataften om kunstig intelligens

AI billede af bibliotek
Kunstig intelligens: Hvad skal vi med mennesker?
Tid
17:00 - 19:00

Kunstig intelligens har været på alles læber, siden chatbotten chatGPT blev lanceret i november 2022. Teknologien kan tilsyneladende svare på komplicerede spørgsmål, skabe tekst, billeder og lyd med stor overbevisning og effektivitet. Kunstig intelligens bliver brugt i sundhedsvæsenet, i uddannelsessystemet, og kommer efter det, der ellers har været kendt som menneskets særlige kort på hånden: vores kreativitet.

Hvor stiller det os som mennesker, hvis vi ikke længere er de klogeste og mest kreative på planeten? Hvad kan kunstig intelligens aldrig erstatte?

Nogle af Danmarks førende eksperter indenfor kunstig intelligens diskuterer hvilke effekter teknologien kan have på menneskets liv nu og i fremtiden. Eksperterne er Thomas Ploug, professor i data og kunstig intelligens etik ved AAU og Anders Kristian Munk, professor på DTU.

Der er god tid til spørgsmål fra publikum og diskussion efterfølgende.

Samtalen modereres af Nanna Schmidt Nordestgaard, arrangementsansvarlig på Museum ENIGMA i København og tidligere vært på tech-podcasten "Ekstremt Online" på DAB-radiokanalen 24/7.

Eventet er arrangeret af ENIGMA i samarbejde med TrygFonden.

TID: ca. 1 time og 30 minutter inklusiv tid til spørgsmål fra publikum.

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Loke Daubjerg Andersen lda@randersbib.dk

Note: Billedet ovenfor er generet af ChatGPT, der blev bedt om at lave et billede af et bibliotek, hvor man har lyst til at være, når man skal læse, blive klogere eller være en del af et fællesskab.

AI billede af bibliotek
En af vores følgere på facebook pointerede, at ChatGPT's første bud på et billede af et bibliotek lå ret langt fra den brutalistiske stil, Kulturhuset i Randers er bygget i. Derfor bad vi ChatGPT om et nyt bud, og det ser således ud.