Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

Brunch-bog med 40 lækre opskrifter med sunde og mavevenlige ingredienser. De kan også bruges til madpakker, morgenmad, frokost-og aftensmad. Den er primært rettet imod mennesker, der lider af irritabel tyktarm og fordøjelsesbesvær

Beskrivelse

Alle opskrifter er uden gluten, laktose og raffineret sukker. Bogen indledes med et indblik i fordøjelsessystemet. Der er også lidt om laktoseintolerance, gluten og sukker. Herefter følger tips og gode råd til opskrifterne; alt sammen på 23 sider. Resten af bogen - ca. 70 sider - indeholder alle opskrifterne. De er fordelt således: Det hjemmebagte, Det lune, Det søde, De hyggelige, De læskende. Opskrifterne i bogen er beregnet for 1-2 personer, så man nemt kan gange op til det antal, man skal lave mad til. Samtidig er opskrifterne primært lavet med ingredienser, der er tilgængelige i almindelige supermarkeder - med enkelte undtagelser. Der er intet register bagest

Vurdering

En let tilgængelig og inspirerende brunch-kogebog. Den er traditionelt opbygget med fotos og opskrifter

Andre bøger om samme emne

Bogen er en del af serien "Muusmann sundhed. Maveglad mad", hvor der tidligere er udkommet: Maveglad julemad og Maveglad kickstart. Andre bøger med fokus på cøliaki, fordøjelsesbesvær o.lign. er fx Glutenfri - et nyt liv med cøliaki og Kogebog til irritabel tyktarm. Maveglad-seriens force er dens opdeling af bøger i emner

Materialevurdering oprindeligt udarbejdet til udgave fra 2016