- Bog
Brøndums Hotel : stedet og maden
(2003)
Beretning om familien Brøndum, hotellets historie og betydning for dansk og international kunst og et stort udvalg af opskrifter
Emneord
Brøndums Hotel hoteller
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.1
ISBN
8711163151
Udgave
1. udgave, 2. oplag (2003)
Omfang
137 sider
Forlag
Aschehoug
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Politiken, 2003-06-01
Weekendavisen, 2003-08-01
Bogmarkedet, Årg. 149, nr. 13 (2003)
Lektørudtalelse
I 2001 udgav Aschehoug Svinkløv Badehotel : maden og stedet. Nu er turen kommet til Brøndums Hotel, der beskrives i samme tiltalende layout og med smukke billeder af samme fotograf. Bogen er både en æstetisk oplevelse og kulinarisk inspiration. Den er endvidere informativ om et spændende kulturhistorisk sted. I et meget levende og velskrevet sprog fortælles om familien Brøndum og hotellets historie. Teksten er illustreret med gamle og nye fotografier, et stort P.S. Krøyer maleri, citater fra nogle af de berømte gæster samt gamle opskrifter. Hotellets historie frem til 1930 er udførligt beskrevet i Hos Brøndums i Skagen, 1988, men her fortælles kortfattet om stedets historie frem til i dag. Hoveddelen af bogen er opskrifter af stedets nuværende kok. I gamle dage blev der serveret fiskeretter og en gang imellem vildt. Traditionen tro er bogens hovedretter enten med fisk eller vildt. Dertil kommer forretter, der også hovedsageligt er med fisk, samt desserter. Det er enkle, raffinerede retter, der vil inspirere den gastronomisk interesserede, og som er relativt lette at kopiere. Der er gode helsides fotografier af alle retterne
Læs hele anmeldelsen