Kriseparat? Lær at klare dig selv i tre døgn

Beredskabsstyrelsen anbefaler nu borgerne i Danmark at være bedre forberedt på kriser og opbygge et hjemmeberedskab. Randers Bibliotek er vært for et kursus om emnet i sensommeren 2024.

Af Marie Have Qvist

Kasse med dåsemad

Hvad er konsekvenserne, hvis strøm, internet, varme og vand sætter ud i flere dage? Og hvordan forbereder du dig på det?

Mandag d. 9. september får Randers Bibliotek besøg af en frivillig underviser fra Beredskabsforbundet, der vil afholde kurset "Kriseparat – klar dig selv i tre døgn". Tiltaget understøtter myndighedernes anbefalinger og giver viden, praktiske anvisninger og tips til at forberede sig på en krise med særlig fokus på forsyningssvigt. 

”I en tid med mange forskellige meldinger og usikkerhed på, hvad man skal og kan gøre i en eventuel krisesituation, er vi glade for at kunne tilbyde kurset fra Beredskabsforbundet. Forhåbentlig kan det give deltagerne noget tryghed og viden, som de også kan dele med deres netværk,” siger Inger Nygaard Kaad, koordinator for Kultur og Formidling på Randers Bibliotek. 

Kurset kommer også omkring, hvordan naboer kan samarbejde og hjælpe hinanden, og hvordan man kan sikre sin bolig. Alle kursister får folderen ’Min Tjekliste’ med hjem. Den hjælper med at skræddersy et hjemmeberedskab, som passer til den enkelte husstand. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på grund af et begrænset antal pladser. Man kan hente sin billet på Randers Biblioteks hjemmeside eller ved personligt fremmøde i den betjente åbningstid.