Workshop

Fællesskabet hvor brikkerne falder på plads

Et nyt fællesskab lander på Hovedbiblioteket i Randers centrum i sensommeren og efteråret 2024. Sammen med DM-deltager i puslespil Natasha Kristensen kan man prøve kræfter med at lægge puslespil på tid – eller bare hygge sig med samværet omkring at samle brikker til alverdens motiver.

Af Marie Have Qvist

Sonja Overgaard Vestergård, Natasha Kristensen, Mai Kordelin Paulsen og Camilla Kjær Jensen

På væggen hjemme hos Natasha Kristensen hænger et indrammet billede af en smuk japansk have – nå ja, faktisk er det et puslespil på 3.000 brikker, som Natasha brugte fem dage på at lægge. 

Den 26-årige puslespilsentusiast har altid fundet ro og glæde ved at lægge puslespil. Hun har lagt et ensfarvet puslespil helt i pink, og hun hygger sig med de udfordrende wasgij-puslespil, hvor billedet på æsken er en anden version af det motiv, der bliver dannet af brikkerne; måske foregår det 50 år efter, eller måske man ser det fra en anden vinkel.

Natasha Kristensen kontaktede Randers Bibliotek, fordi hun gerne vil dele sin interesse med flere i lokalområdet. 

”Der findes aktiviteter omkring puslespil i flere andre byer, og jeg tænkte, at det også kunne fungere i Randers. Jeg har oplevet, hvordan det skaber fællesskab, og jeg har selv fået flere gode venner gennem min interesse,” fortæller Natasha Kristensen, der deltog i det første DM i puslespil nogensinde i 2024.

”Vi vil altid gerne støtte op om aktiviteter, der er fællesskabende og skaber rum til fordybelse. Der er generelt stor efterspørgsel på sociale aktiviteter, og biblioteket er et godt sted at mødes, fordi her er fri og lige adgang for alle,” siger Sonja Overgaard Vestergård fra Randers Bibliotek. 

Alle kan være med, når en masse forskellige puslespil fra 200 til 1.000 brikker danner ramme om fællesskabet fra lørdag d. 31. august 2024 på Hovedbiblioteket. Der er planlagt fire lørdage med puslespilsaktiviteter i august, september og oktober, og sæsonen bliver rundet af med en lokal konkurrence i at lægge puslespil på tid.