Få indblik i kampen om USA med Clement Kjersgaard

Verdenshistoriens ubetinget mest magtfulde nation er på vej mod et præsidentvalg mellem 77-årige Donald Trump og 81-årige Joe Biden. Bliver USA ved med at være den supermagt, vi kender i dag? Få Clement Kjersgaards analyse af præsidentvalget og dets følger på Randers Bibliotek i sensommeren 2024.

Af Marie Have Qvist

Clement Kjersgaard

”USA er et historisk splittet og polariseret land, og Washington befinder sig i noget, der ligner en tilstand af permanent kaos,” siger TV-vært, skribent og foredragshold Clement Kjersgaard, og fortsætter:

”Men enhver, der har sagt, at USA’s tid er forbi, er indtil videre blevet modbevist. Samtidig viser USA’s problemer os noget om vores eget samfund, vi helst ikke vil forholde os til, og giver os et på mange måder skræmmende glimt af fremtiden.”

Clement Kjersgaard gæster Randers Bibliotek tirsdag d. 10. september 2024. Baseret på sin enorme historiske viden kommer han omkring temaer som USA’s styrker og svagheder, og hvad der bliver udslagsgivende for valgresultatet. Der bliver god tid til spørgsmål og svar.

”Vi glæder os til at få besøg af Clement Kjersgaard, der også bruger sit overblik over den globale situation til at give et bud på, hvad det betyder for resten af verden – og os i Danmark – hvis USA faktisk lægger rollen som supermagt på hylden. På den måde er foredraget meget vedkommende for alle med interesse for samfund og politik,” siger Inger Nygaard Kaad, koordinator for Kultur og Formidling på Randers Bibliotek.

Clement Kjersgaard er uddannet på Universitet i Oxford i Filosofi, Politik og Økonomi. I 2002 grundlagde han nyhedsmagasinet RÆSON, og siden 2004 har han lavet tv og radio for DR på et hav af programmer som Debatten, Deadline og en række programmer om USA og Storbritannien.

Foredraget foregår i Kulturhusets Sal ved Hovedbiblioteket, og det koster 150 kr. at deltage. Billetter kan bestilles her på siden eller ved personligt fremmøde i den betjente åbningstid.