Filmstriben

Filmstriben

Adgang
Med bibliotekslogin
For hele familien med masser af streamede spillefilm, kort-, animations- og dokumentarfilm samt tv-serier for børn og voksne.

Pointsystem med Filmstriben
Lån: Hver valgt titel oplyser antal point, lånet bruger
Lånetid: 48 timer pr. lån
Point: Samlet 28 point pr. måned

Computer: Hjemmesiden filmstriben.dk, og du kan bruge et kabel eller browseren Google Chrome sammen med en Chromecast på dit wi-fi. 

Med Android bruger du en Chromecast,
Hent android app'en hér

Med iOS (iPad/iPhone) bruger du enten Chromecast eller Apple-TV.
Hent iOS app'en hér

Tjek også de spændende film ud på Filmcentralen og Danmark på film. Den danske stumfilmsperiode kan opleves frit tilgængeligt på stumfilm.dk.


BEMÆRK: App’en til Android understøtter ikke ældre en version 6, og iOS understøtter ikke versioner ældre end version 10.3. På et Apple TV 4K og 4. generation Apple TV er det muligt at downloade app’en i selve brugerfladen.
Mere uddybende teknisk information fra Filmstriben

Lær, hvordan Filmstriben benyttes:


Find kurset på bibliotekernes undervisningsportal eKurser.nu.

Vejledning

  1. Start med at gå ind på hjemmesiden filmstriben.dk (PC/Mac) eller app'en til android og iPad/iPhone. Randers Bibliotek tilbyder kun film til brug i eget hjem.
  2. Vælg en film og klik på ‘Play’-knappen [Den væltede trekant].
  3. Start en film på Filmstriben
    Et popupvindue fremkommer: Cirklen viser, hvad filmen koster i point. Udfyld felterne ‘Lånernummer’, Pinkode, vælg ‘Randers Kommune’ som bibliotek.
  4. Filmen starter. En film kan på samme enhed ses i 48 timer (2 dage) på det samme lån. Du har 28 point om måneden. I nederste højre hjørne af filmens billede kan du få billedet til at fylde hele skærmen. Esc-tasten minimerer det.
  5. Med et HDMI-kabel kan du koble computeren til dit TV og få filmen vist på det større skærmareal. Du kan også få det trådløst over via en Chromecast i din Chromebrowser.
  6. Hvis du bruger app (tablet/smartphone) får du billede og lyd over på dit TV med enten Chromecast eller Apple-TV.

BEMÆRK: Du skal være oprettet som låner på biblioteket og have bopæl i Randers Kommune. Filmstriben kan kun benyttes i Danmark og kræver konstant adgang til internettet, da indholdet streames.