Lektørudtalelse

Forfatter: Conni Boll Christensen

Kort om bogen

Gode rejseoplevelser i udlandet forbindes ofte med madoplevelser udover det sædvanlige. Disse 3 internationale kogebøger giver låneren mulighed for at genskabe retterne i de hjemlige kødgryder

Beskrivelse

Forlaget Lonely Planet har bedt en lang række madskribenter fra hele verden om at præsenterer 100 autentiske opskrifter i hver af de 3 bøger. Emnerne er brunch, gadekøkkener og stærk mad. Bøgerne har været gennem hænderne på en dansk redaktion og er derfor tillempet danske indkøbsmuligheder. Opskrifterne ledsages af små kommentarer og fortællinger, illustrationer, angivelse af sværhedsgrad, styrke og måden man spiser retten på - med hænderne, spisepinde, bestik eller drikkes. Ordliste, præsentation af forfatterne og register over lokalitet, hovedingrediens og madtype findes bagerst i bogen. Det nordiske køkken er kun repræsenteret med en opskrift på norske marinerede sennepssild

Vurdering

Meget indbydende og helstøbte kogebøger, hvor alle retter ganske kort sættes ind i en både kulturel og gastronomisk kontekst. Forbavsende mange af retterne kan laves efter indkøb i velassorterede supermarkeder herhjemme

Andre bøger om samme emne

 Perker-kogebogen, The chilenium cookbook - jorden rundt igen og Green kitchen rejser har også opskrifter fra hele kloden