Lektørudtalelse

Forfatter: Birgit Sloth

I 2001 udgav Aschehoug Svinkløv Badehotel : maden og stedet. Nu er turen kommet til Brøndums Hotel, der beskrives i samme tiltalende layout og med smukke billeder af samme fotograf. Bogen er både en æstetisk oplevelse og kulinarisk inspiration. Den er endvidere informativ om et spændende kulturhistorisk sted. I et meget levende og velskrevet sprog fortælles om familien Brøndum og hotellets historie. Teksten er illustreret med gamle og nye fotografier, et stort P.S. Krøyer maleri, citater fra nogle af de berømte gæster samt gamle opskrifter. Hotellets historie frem til 1930 er udførligt beskrevet i Hos Brøndums i Skagen, 1988, men her fortælles kortfattet om stedets historie frem til i dag. Hoveddelen af bogen er opskrifter af stedets nuværende kok. I gamle dage blev der serveret fiskeretter og en gang imellem vildt. Traditionen tro er bogens hovedretter enten med fisk eller vildt. Dertil kommer forretter, der også hovedsageligt er med fisk, samt desserter. Det er enkle, raffinerede retter, der vil inspirere den gastronomisk interesserede, og som er relativt lette at kopiere. Der er gode helsides fotografier af alle retterne