- Bog
Design - køkkenet
(2008)
Køkkenets design- og kulturhistorie, fra ildstedskøkkenet over det rationelle husmorkøkken til nutidens overdådigt udstyrede samtalekøkkener
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.55
Bidrag af
Beskrivelse
Indhold: Anne-Louise Sommer: Fra ildstedskøkkenet til samtalekøkkenet. Lars Dybdahl: Scientific management i hjemmets fabrik. Lara Juhl Jakobsen: Køkkenets rekvisitter og beholdere ; Køkkenmaskinernes fremmarch og køkkenarbejdets myter. Ida Engholm: Forstadens drømmekøkken. Mads Nygaard Folkmann: Maskuline domæner - når mændene tager over. Mellem eldorado og panoptikon : børn i køkkenet / Mads Nygaard Folkmann & Ida Winther. Hans-Christian Jensen: Livsstilskøkkenet - "alle har ret til et fedt køkken". Karen Lisa Salamon: Det universelle køkken - fremtidens rum?
ISBN
9788702029833
Udgave
[1. oplag] (2008)
Omfang
179 sider
Forlag
Gyldendal
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Weekendavisen, 2008-06-13
Berlingske tidende, 2008-06-08
Arkitekten, Årg. 110, nr. 10 (2008)
Lektørudtalelse
Køkkenets designmæssige udviklingshistorie set i et kulturhistorisk og samfundsmæssigt lys. I 9 kapitler relaterer de 8 bidragydere sig til indretning, arbejdsfunktioner mv. i forhold til familiestrukturer, mad, økonomi og boligforhold gennem tiden. Målgruppen er andre fagfolk, men bogen er også særdeles læseværdig for dem med kulturhistorisk køkkeninteresse på almindeligt niveau - eller bare køkkener
Læs hele anmeldelsen