- Bog
Smagskulturer og formidlingsformer
(2006)
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
30.12
Bidrag af
Beskrivelse
Indhold: Henrik Kaare Nielsen: Smagskulturer, kvalitet og dannelse. Birgit Eriksson: Alment, afgrænset, altædende - om smagen for fællesskabet. Claus Secher: Litteraturformidling, litterær kvalitet og litterær smagsdannelse. Sofie S. Nielsen: Æstetikkens terror og terrorens æstetik - Joachim Bessings Wir Maschine. Ulrik Lehrmann: "En Gjæring som ikke er behagelig for æsthetisk udviklede sanser" - den smagskulturelle konflikt mellem høj og lav. Mette Mortensen: Ikke alene et spørgsmål om god smag - fotografiet mellem politisk praksis og kunstscenen. Bente Larsen: Hvad er der i vejen med Westerns? - fin-, folke- og massekultur hos Dennis Potter. Randi Marselis: Afrosurinamske skønheder - hverdagsæstetik og erindringspolitik. Anne Scott Sørensen: Mariebering.dk og annepanne.dk - weblog'en som performativ selvfortælling. Christian Jantzen: Oplevelsesincitamentet - den moderne hedonismes historiske forudsætninger
ISBN
8779554695
Udgave
1. udgave, [1. oplag] (2006)
Omfang
240 sider
Forlag
Klim
Målgruppe
fagligt niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Netværk for Kulturforskning og Kulturanalyse består af en kreds af forskere fra universiteterne, hvis hensigt har været at afholde fire konferencer med hvert sit tema. Hver konference skulle endvidere danne grundlag for en antologi. Nærværende antologi er således fjerde og sidste i serien. De tre andre er Kunstkritik og kulturkamp, 2005, Kultur på kryds og tværs, 2005 og Kultur uden centre, 2006. Som i de øvrige titler er det kulturforskere, der giver deres bud på, hvordan smagen har ændret sig historisk, forholdet mellem smag og identitet, etik og æstetik med meget mere. Som det skrives både i indledningen og på bagsiden "Smagskulturer og formidlingsformer handler om tradition og fornyelse i forholdet mellem det æstetiske og kulturen, dvs. i de forbindelser, der skabes mellem følelser, sanser og former på den ene side og det sociale på den anden". Fremstillingen bærer præg af forskningstilgangen, og bogen er da også tænkt til undervisning på højere læreanstalter. Den alment interesserede læser skal være særdeles motiveret og velfunderet for at få noget ud af bogen
Læs hele anmeldelsen