Om pasningen af 22.000 høns på et økologisk landbrug og om betydningen af Ø-mærket: Statskontrolleret økologisk. Hvad betyder det, at en landmand driver sit landbrug økologisk?
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Billedbog
Format
alle illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
63.651
ISBN
8777219651
Udgave
1. oplag
Omfang
32 sider
Forlag
Klematis
Målgruppe
børnematerialer
Alder
fra 8 år
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Æggebogen slutter fint op i serien om danske, økologiske varer og er med sit flotte design, farvefotos og opsætning en veloplagt og iøjnefaldende budbringer for den økologiske del af landbruget. Den er interessant, fordi den økologiske vare, også hvad angår æg, er en del af dagligvareforsyningen alle vegne; børnene møder den og har krav på oplysninger om produktionsformen, for selvfølgelig vil de spørge. Billeddelen fortæller, og tekstdelen supplerer snarere end omvendt, og det betyder mange kompetente lånere med stor aldersspredning. Fra 4. klasse kan teksten læses og give det, billedet ikke formår, f.eks. hvilke krav der stilles til producenten. Dette uddybes videre i en faktadel først og sidst i bogen. Som i de øvrige bøger følger vi et bestemt landbrug, hvor et af familiens børn optræder som gennemgående figur uden at overtage hovedrollen. Det sagligt oplysende bærer bogen på en god og sober måde, og den vil let kunne finde anvendelse på skolebiblioteket i flere sammenhænge
Læs hele anmeldelsen Lektørudtalelse
En pæn fagbog for børn fra ca. 6 år om produktion af økologiske æg. Forlaget kan som sædvanlig præsentere en indbydende fagbilledbog om et nyt emne. Der findes ingen tilsvarende bøger om æg. Bogen har flotte og velvalgte farvebilleder, der er trykt med vegetabilske farver på genbrugspapir, i fin overensstemmelse med bogens formål. I serien om økologiske fødevarer er vi nået til de Ø-mærkede æg, som vi følger fra hønsestald til forbruger. Den 7-årige Stig bor på en gård, hvor der er 22.000 høns. Han er med i stalden, i markerne, i pakkeriet og i rugeriet. Forfatteren forklarer nogle forskelle på økologisk og ikke-økologisk landbrug og fremhævernøkologien som det naturlige. Jeg synes, man får en god og grundig præsentation af emnet. Men bogen er absolut en fagbog, der gør sig bedst i forbindelse med et emnearbejde om fødevarer eller lignende. Teksten er ikke svær, men den er ret lang og med mange forklaringer. Jeg tror, at hvis bogen skal bruges til fornøjelseslæsning, vil det kræve både en vis alder og en særlig interesse hos det barn, der bliver læst op for. Bogen er udgivet med støtte fra flere ministerier, og der er to afsnit om økologi rettet til den voksne formidler
Læs hele anmeldelsen