- Bog
Det daglige brød
(2015)
Essays om vidt forskellige møder mellem mad og tro, næring og nydelse, vin og spiritualitet og brød og krop
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret (nogle i farver)
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.101
Beskrivelse
Indhold: Benny Andersen: Bennys bordbøn. Carsten Berthelsen: Fra klosterbyggeriet - om øl. Sørine Godfredsen: Hvad opvasken gemmer - om mådehold. Kristian Ditlev Jensen: Det daglige brød - om spegepølsemadder ; Lam i roe? - om hvordan man virkelig får smag i sin påskesteg. Paul Joachim Stender: Duften i Bibelen - om kød. Dan Jørgensen: Danmarks frugthave - om æbler. Jørgen Leth: Martha og Maria - om at lade sig betjene. Pia Kjærsgaard: Græske glæder - om glæden ved eksotisk mad. Michael Bertelsen: Godmorgen - om den daglige grød. Hella Joof: Da Gud blev far for gud ved hvilken gang - om julekager. Nana Wad: Druernes personlighed - om den daglige vin. Christian Bitz: Slip sundheden fri - om fristelse
ISBN
9788775237852
Udgave
1. udgave, 1. oplag (2015)
Omfang
155 sider
Forlag
Bibelselskabet
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Politiken, 2016-02-14
Vurdering: 1/6
Præsteforeningens blad, Årg. 106, nr. 12-13 (2016)
Lektørudtalelse
Denne bog kan beskrives som kulinariske, åndelige rejser udi madens betydning, hvor kendte danskere causerer omkring den betydning et måltid - eller sågar en opvask - har for dem. Det er godt tænkt at få Jørgen Leth til at skrive om "at lade sig betjene" eller at lade Hella Joofs humor komme til orde i beretningen om, da Gud fik et uægte barn. Gennemgående har de forskellige essays en afsmittende passion og en glæde for den mad der omtales, så læserens appetit vækkes på flere niveauer. Der trækkes fremragende linjer mellem mad og Bibel, endog med referencer til den sidste nadver i antallet af essays. Anbefales
Læs hele anmeldelsen