Om den daglige mad, drikke og tobak hos arbejdere, middelklasse og bønder i perioden 1880-1914. Antallet af daglige måltider faldt, ligesom retter til sammenkomster blev reduceret til suppe, steg og is, og mænd og kvinder samledes nu om rygesagerne efter middagen
Hvor finder jeg materialet på biblioteket?
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret (nogle i farver)
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.101
Beskrivelse
Udarbejdet i forbindelse med projektet Mad, Drikke og Tobak i det 19. Århundrede
ISBN
9788763546607
Udgave
1. oplag (2019)
Omfang
296 sider
Forlag
Museum Tusculanum
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Litteratursiden.dk online, 2019-09-20
Litteratursiden.dk online, 2019-09-20Lektørudtalelse
En meget detaljeret, grundig og overskuelig bog om danskernes madvaner fra 1880-1914. Der er spændende betragtninger omkring opfindelser af nye fødevarer, sygdomme som opstår pga. øget indtag af sukker, samt sjove rubrikker med forslag til retter og opskrifter fra den tid
Læs hele anmeldelsen Anmeldelse af: Mad, drikke og tobak 1880-1914 : forbrugsmønstre, kultur og diskurser af Ole Hyldtoft
Et omfattende, bredt anlagt og fagligt velfunderet stykke dansk madhistorie. Bogen er tredje og sidste bind af serien 'Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede'. Forfatteren er dr. phil., lektor eme...
Læs mere på Litteratursiden