Det nordiske DNA
Det nordiske DNA

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
18:00 - 22:00
Pris
250 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Tickets
Tilmelding ikke nødvendig
Foredrag

Tid til tanker

14.10.16
Det nordiske DNA! Velkommen til en vidensfestival for nysgerrige voksne

Drinks på Randers Kunstmuseum, Tapas på Museum Østjylland, Kaffe og kage på Randers Bibliotek. Kulturhuset inviterer til Vidensfestival for det voksne publikum, der er nysgerrige på det nordiske DNA i kulturens mange facetter.   

Denne fredag aften præsenteres forskere, formidlere og kunstnere i et program, der både byder på tid til tanker, sanselige og kulinariske oplevelser.

Programmet sætter spot på tidens nordiske strømninger og byder på foredrag, croquistegning, nordisk mad, impressionistisk kunst, fortidens fortællinger, nordisk film, musik og fællessang og meget mere.

Programmet er som følger:

Kl. 18.00: Velkomstdrink og klassisk musik på Randers Kunstmuseum

Kl. 18.15-19.00: 
Randers Kunstmuseum:
Det nordiske lys: Lysets og farvens mester - Introduktion til impressionisten Theodor Philipsens kunst og hans bestræbelser på at skildre det nordiske lys.
Kærligheden til musikken prægede Philipsen livet igennem, og pianist Vibeke Bonde Persson afrunder introduktionen med et musikalsk program.

Nordisk kunst - Croquis i Guldalderen: Croquistegning mellem museets malerier og skulpturer fra den danske Guldalder. Tegnelærer Jef Carstens.

Kl. 19.00-19.45: 
Spisning hos Museum Østjylland

Kl. 19.45-20.30:
Museum ØstJylland:
Nordiske forbindelser for 5000 år siden: Mød arkæolog Lutz Klassen, der fortæller om bjørne, mus og stenalderens østjyske DNA. Eller hør Thomas Dickson fortælle om kendt dansk Quistgaard design. 
Fordybelse med nål og tråd, pensel og pincet: Kig konservatoren over skulderen.

Kl. 20.30-20.45:
Kaffe, kage og nordisk musik ved DJ Dorthe Dee i Kulturhusets Sal.

Kl. 20.45-21.30:
Randers Bibliotek:
Efter aftenkaffen byder Randers Bibliotek på to oplevelser at vælge imellem.
I Kulturhusets Sal kan I opleve: "Den nordiske tone i musik, film og litteratur". Her vil tre af bibliotekets formidlere byde jer på en times rundtur i nordisk litteratur, film og musik.

I Biblioteksrummet byder En af Bibliotekets formidlere samt studerende fra VIA på "Afspænding & litteratur". Du vil få en oplevelse på langs under Bibliotekspyramidens himmelhvælv. Oplæsning og afspænding i skøn forening.

Nordisk mad i Gittes køkken udgår desværre p.g.a. sygdom.

Kl. 21.30-22.00:
Farvel og tak for denne gang, i Kulturhusets Sal.

 

 

Pris kr. 250 pr. person inkl. velkomstdrink, tapas, kaffe/kage samt de valgte aktivtiteter.
Der kan købes forskellige drikkevarer til tapasen.