Søren Ryge
Søren Ryge

Vores allesammens havemand Søren Ryge Petersen fylder 70 år

31.07.15
Med ild i piben, glimt i øjet, ro og en smittende haveglæde viser Søren Ryge Petersen rundt i sin have. Vi hænger på alle og elsker det stille liv. Stort tillykke til Søren Ryge Petersen med de 70 år.

Er du haveentusiast elsker du ham. Har du ikke grønne fingre, elsker du ham alligevel. År efter år har Søren Ryge Petersen formidlet sin havebegejstring til os på sin underfundige rolige jyske facon. Vi elsker ham. Når han viser et af sine havebed frem, med nygravet muld, vækker hans næsten barnlige begejstring glæden i os. Han ser muligheder ved det nye tomme bed og roser muldens kvaliteter. Vi kigger med benovede og imponerede, hvad finder han mon nu på?

Han kan noget helt fænomentalt ham Søren. Mange af os elsker også hans protrætprogammer, hvor han besøger nøjsomme jyske mennesker, fastholdt i deres dagligdag. Hvem husker ikke udsendelserne om brødrene Anders og Julius, om besøgene i bosnierens Fahrudinis smukke have i Langå og besøget hos den gæve kvinde fra Hirtshals der kunne bage Danmarks Bedste Kringle?

Hans personlige engagement, og evne til at få de gode historier frem i alle, skinner igennem.

Søren Ryge Petersen er, udover at være TV-vært og forfatter til en lang række bøger, også cand.phil. og direktør for Det Jyske Haveselskab. Søren Ryge Petersen er en meget brugt foredragsholder og i år fik han også den fornemme titel som "Kartoffelambassadør", udnævnt af Danmarks Kartoffelråd. Han viste stolt sit diplom frem på direkte TV.

Biblioteket ønsker Søren tillykke med den runde dag. Vi udstiller et  udpluk af de bøger han har skrevet og han har heldigvis skrevet mange. Vi tænker også tilbage på dengang Søren Ryge Petersen besøgte bogbussen og Nordbyens nyttehaver i efteråret, i forbindelse med Nordbyen Læser Projektet. Glade beboerere stod i kø for at snakke med Søren og han tog sig tid til alle og nød turen rundt i nyttehaverne.

Biblioteket siger tak for besøget og ønsker vores alle sammens havemand tillykke med de 70 år.

Ja det er ikke nogen hemmelighed at jeg er Søren Ryge-fan. Vi er vist mange, tror jeg. Er du også med i klubben? / Gitte Bibliotekar :-)

Materialer