Hippie
Hippie

"Steppeulven" - og hippiekultur i 60'erne

19.02.15
Læs mere om hippiekulturen og ungdomsoprøret i 1960'erne i nyt aktuelt Faktalink

Filmen "Steppeulven" har premiere i disse dage og vi genoplever hermed hippiekulturen og ungdomsoprøret .

Steppeulvene, med frontfiguren Eik Skaaløe, udgav i 1967 deres første LP "Hip", som fik stor betydning for hippiebevægelsen og ungdomsoprøret. Den psykedeliske rock – syrerocken – blev en musikgenre, som udtrykte hippiernes vægt på det sanselige, meditative og bevidsthedsudvidende. Herhjemme blev steppeulvene symbolet på samtiden og de kulturelle og musikalske strømninger. 

Med filmen 'Steppeulven' gribes der fat i et kapitel af Danmarkshistorien, hvor sex, stoffer og rockmusik var på hastig fremmarch. I filmen følger man frontfiguren Eik Skaløe, hvis korte liv var præget af stor rodløshed. Den danske poet måtte meget igennem, før han blev landskendt som forsanger i bandet Steppeulvene.

Vil du læse mere om hippiekulturen i 1960'erne, om baggrunden for hippiekulturen og dens betydning for samtiden og eftertiden, så læs mere i  dette nye Faktalink.

Hvad er Faktalink:

  • Faktalink er letlæste baggrundsartikler om populære aktuelle samfundsrelevante emner.
  • Kildelisten er udførlig og du kan med Faktalink hurtigt læse dig ind på et emne. 

På biblioteket kan du danne dig et billede af 1960'erne ved at dykke ned i vores store samling litteratur og musik fra og om perioden. Se et lille udvalg nedenfor. 

Materialer