Randers Kommunes projektleder ved 'Bevæg dig for livet´ Jesper Jakobsen er klar til discgolf i Dronningborg

Bevæg dig med discgolf

18.06.20
Lørdag den 20. juni står instruktørerne klar til at modtage dig og din familie, når Randers Kommune sammen med Randers Bibliotek og idrætsforeningen RgF inviterer til discgolf-event ved Dronningborg Hallen.

Eventen er en del af et nyt initiativ, hvor borgere i Randers Kommune kan låne et spillesæt til discgolf på Randers Bibliotek Øst i Dronningborg.

"Med initiativet vil vi gerne gøre discgolf mere tilgængelig. Det er en sjov og fællesskabende idræt, som samtidig byder på en hel del bevægelse, når turen går rundt på banen, " siger Randers Kommunes projektleder ved 'Bevæg dig for livet´ Jesper Jakobsen.

Discgolf adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige punkter. For det første er banens huller skiftet ud med kurve, hvor der er påmonteret kæder. For det andet er jern, køller og bolde skiftet ud med et sæt specielt fremstillede disc - eller frisbee om du vil. Banen i Dronningborg har eksisterede i nogle år og er nu ved at blive shinet op. Der bliver opsat nyt oversigtsskilt med beskrivelse af banen og spillet. Når man låner et spillesæt fra Randers Bibliotek Øst følger der to disc med og et scorekort til at notere spillets gang.

"Bevægelse er vigtig for vores sundhed og trivsel. Normalt kan man låne åndelige vitaminer på Randers Bibliotek, men ideen om at man også kan få fysiske vitaminer ved at svinge en tur forbi det lokale bibliotek er utrolig spændende - især i en kommune som Randers, der har et strategisk og målrettet fokus på, at vi alle skal bevæge os mere," siger Sonja Overgård Vestergaard fra Randes Bibliotek.

Borgere i Randers Kommune kan låne et spillesæt på Randers Bibliotek Øst. Låneperioden er syv dage. På hjemmesiden www.bevægdigranders.dk kan du læse mere om det nye initiativ.

Vil du gerne prøve spillet sammen med familien, venner eller kolleger, kan du også møde op lørdag den 20. juni mellem kl. 10 og 14 på discgolfbanen ved Dronningborg Hallen. Her står instruktører fra RgF, Randers Bibliotek og 'Bevæg dig for livet' klar til at introducere jer til spillet. Du kan samtidig få en introduktion til, hvordan du efterfølgende kan låne et spillesæt på biblioteket. Alle corona-relaterede retningslinjer bliver naturligvis overholdt ved eventen.

'Bevæg dig for livet' er et samarbejde med 20 danske kommuner - herunder Randers, Danmarks Idrætsforbund og DGI. På landsplan er projektet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden.

Kontaktinformation
Jesper Jakobsen, projektleder, Bevæg dig for livet Randers, mobil: 5156 2020
Sonja Overgård Vestergaard, tovholder Randers Bibliotek Øst, mobil.: 5120 8991