Top 5 bøger til din 9-12 årige
Top 5 bøger til din 9-12 årige

Top 5 bøger til din tween

25.06.21
5 gode bud på gode bøger til dit 10-12 årige barn

Mette Finderup: A.S.P.E.
Hvis dit barn mest er til fantasy, kan jeg anbefale at møde A.S.P.E.. Fire børn danner heltegruppen A.S.P.E.. De får til opgave af troldkvinden Erina at udspionere en skummel læge, som vist ikke helt er, hvem han udgiver sig for. Serien kan også anbefales at lytte til som lydbog på vej på ferie i bilen.


Jeff Kinney: Wimpy Kid
Dine børn kender nok Wimpy Kid. Hvis ikke, så er serien uomgængelig. Der er foreløbig 15 bøger at give sig i kast med. Greg skriver IKKE dagbog, men i sin notesbog fortæller han om sit liv hjemme og i skolen. Brydetimer, teaterstykke, skolepatrulje, og hvad skete der egentlig med ostesmatten?
 

Rachel Renée Russel: Nikkis dagbog
Pigemodstykket til Wimpy Kid er Nikki. Hun skriver også dagbog. Nikki starter på en ny skole, og hun vil virkelig gerne være en af de smarte. Det er bare umuligt, når man har en total gammel mobil. Nikki skriver sine sjove, pinlige og ikke mindst kiksede ting i sin lige så kiksede dagbog.

 
Margaret Peterson Haddix: Greystone
Hvis der virkelig skal spænding og overraskelser til for at fange dit barns læselyst er dette serien. Den handler om Finn, Emma og Chess Greystone, som kommer hjem fra skole en dag. De fornemmer de straks på deres mor, at der er noget helt galt. Tre børn er blevet kidnappet. Tre børn med samme navne, samme alder og samme fødselsdatoer som dem selv. Hvordan hænger det sammen?

 
Pernille Nederland: Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud
Sidst men ikke mindst synes jeg, du skulle unde dit barn en god læseoplevelse med historien om Marie. Hun er preteen og lidt forelsket i Bjørn. Det, der fylder hos hende, er dog hendes morfars sygdom og sorgen over at skulle miste ham. Beskrivelsen af Maries udvikling er så fin, troværdig og nem at forholde sig til.
Tags