top 10 ferieaktiviteter
Top 10 aktiviteter i Randers

Top 11 gratis sommeraktiviteter i Randers

30.06.22
Bøger? Legeplads? Gåtur? Mulighederne er mange.

Randers har et hav af aktiviteter for børnefamilier.

Det har været svært at udvælge elleve ud af de mange gode, men vi har forsøgt.

Her er en Top 11 over de fedeste gratis oplevelser i Randers.

Randers Bibliotek
Her kan I fordrive tiden med nogle af vores mange sommeraktiviteter. I kan også læse bøger sammen eller spille spil. Bøgerne kan lånes med hjem, og så kan I læse højt derhjemme. 

Discgolf
Tag hele familien under armen og nup et slag discgolf. Det er mega sjov for store og små. Discgolf spilles stort set som golf - dog med kurve i stedet for huller. I kan spille 9 eller 18 huler. I kan låne discgolf på biblioteket. Der er en fed bane til discgolf ved Dronningborg hallen. 

Håndværksmuseet i Randers
Her kan I se 24 komplette værksteder, der fortæller om købstadens gamle håndværk - for eksempel produktionen af Randers Reb og Randers Handsker. I en del af åbningstiden er huset bemandet med håndværkere, der arbejder i værkstederne og demonstrerer gamle færdigheder og teknikker.

Museum Østjylland, Kulturhuset
På Museum Østjylland kan I komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse fra oldtid til nutid. Her er skiftende særudstillinger, fascinerende digitale udstillinger og aktiviteter for børn.

Mapopløbet: 'Byens Helte'. 
Kulturhuset præsenterer: Vores nye sommerløb ’Byens helte’! Invitér hele familien med på en gåtur og mød byens helte her i Randers!

Øster Bjerregrav aktivitetspark: 
Randers' største legeplads med legefaciliteter og redskaber til både store og små. Her finder I gynger, vipper, klatrevægge, legetårne og en helt fantastisk beliggenhed.

BiStaden, Nordre Fælled
Bålhus med grillplads i midten af bygningen. Der er flere borde og bænke ved bålhytten. Bålhytten er placeret tæt ved Tarzan-banen og med god plads til mange grupper. Der er både brænde og affaldsstativer ved pladsen.

Naturcentret
Kom ned på Naturcentret ved Gudenåen og få en hyggelig og sjov dag, hvor I kommer tæt på naturen. I kan f.eks låne net og lup, så I kan fange smådyr og kigge på dem. I kan prøve at lege gammeldags lege og være med til at lave pandekager over bål. Som privatpersoner er I velkomne til at benytte jer af naturcentrets faciliteter indenfor naturcentrets daglige åbningstider.

Fugletårnene i Vorup Enge
Vorup Enge er et stort naturområde i gåafstand fra byen, syd for Gudenåen. Der er stier til en god gåtur i naturen. Der er to fugletårne, som I kan besøge med jeres kikkerter og se det rige dyreliv i engene. I kan tage et net og en spand med og undersøge krible-krablelivet i Gudenåen. 

Tøjhushaven
Tøjhushaven er et fint gammelt parkanlæg, som ligger midt i byen. Her kan I spise aftensmad, da der er grillborde og bålhytte. Der er også en sej legeplads for de yngste.

Kunstrute for de små: 
En hyggelig tur på en km. I kommer forbi kunstværker som: Den Jyske Hingst, Niels Ebbesen og de hvide halvkugler på Slotspladsen.