Børnebibliotekarerne Cissel Ene Bundgaard Bech og Sanne Brøndum Andersen er klar til at gøre sommeren sjovere og hyggeligere for børnefamilier i Randers.
Børnebibliotekarerne Cissel Ene Bundgaard Bech og Sanne Brøndum Andersen er klar til at gøre sommeren sjovere og hyggeligere for børnefamilier i Randers.

Sommer på Randers Bibliotek: Et fristed for børnefamilier

11.06.24
Der er plads til leg, fordybelse, kreativitet og ro på Hovedbiblioteket i Randers centrum, hvor sommeren 2024 byder på forskellige aktiviteter for børn og familier på alle hverdag i skolernes sommerferie. Fra midten af juni kan man også bytte sine læseoplevelser til en is.

Det er ikke nødvendigt at tage langt væk eller bruge en formue på at skabe skønne ferieminder med familien. På Randers Bibliotek står dørene åbne for enhver, og fra uge 27 til 32 er der aktiviteter på alle hverdage.

”Traditionen tro har vi skabt et alsidigt sommerprogram for børnefamilier, så der er lidt for enhver smag. Samtidig står vi selvfølgelig også til rådighed for anbefalinger af gode læseoplevelser for både børn, unge og voksne. Vi introducerer også gerne til lyd- og e-bøger, der kan gøre en lang køretur lidt sjovere,” siger Sanne Andersen, koordinator for Børn og Unge på Randers Bibliotek.

Sommerens aktiviteter består af kreative værksteder, LEGO, spil, leg med teknik og forskellige workshops. Hele programmet er tilgængeligt på Randers Biblioteks hjemmeside.

Læs og få en is

Har du læst sammen med dit kæledyr, i et telt, med solbriller på og i skoven? Børn fra tre til otte år og deres familier kan deltage i ”Sommerlæsebanko”, hvor man krydser sjove læseudfordringer af på en læsebankoplade. Man henter pladen på biblioteket, og når den er udfyldt, kan den byttes til en is for hele familien. 

For børn og unge mellem seks og 15 år er der også mulighed for at deltage i læselystkonkurrencen ”Sommerbogen”.

”Børnene og de unge kan vælge mellem både simple og avancerede udfordringerne i ”Sommerbogen”. Læse-udfordringsarket kan man hente på biblioteket, og når de unge læsere har anmeldt tre bøger og udført 10 læseudfordringer, kan de hente deres is-præmie,” fortæller Sanne Andersen fra Børnebiblioteket.

Man kan bytte sin læseoplevelse til is fra fredag den 14. juni til og med lørdag den 24. august 2024 på Hovedbiblioteket.