Illustration af gården efter ombygning

Renovering af Kulturhuset forsinket yderligere 2 måneder

27.06.23
Det er særligt udfordringer med åbningen af gården i midten af Kulturhuset, der er skyld i endnu en forsinkelse af renoveringen af den brutalistiske bygning i centrum af Randers. Styregruppen forventer nu, at forhallen åbner i starten oktober, og at hele projektet er færdigt i december 2023.

Arbejdet med renoveringen af Kulturhuset er gået ind i den fase, hvor den såkaldte grågård i midten af bygningen skal forvandles til en åben grøn gård med mulighed for ophold og forskellige arrangementer. Desværre har der vist sig nye udfordringer i den sammenhæng.

”Vi har været nødt til at foretage nogle undersøgelser for at sikre, at det kunne blive til et ordentligt uderum. Samtidig har der været forskellige forsøg på afrensning af søjlerne i gården, og det hele har taget længere tid end forventet. Nu er der også kommet en sommerferie i vejen, og sammenlagt er det årsagen til den nye forsinkelse,” siger Marie Garsdal Brøsted, projektleder for renoveringsprojektet, og tilføjer:

”Vi vil gerne beklage situationen over for alle brugere af de tre institutioner i Kulturhuset – Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Hovedbiblioteket. Det er både frustrerende og utilfredsstillende, at både brugerne og de ansatte skal leve med begrænset tilgængelighed noget længere tid end forventet.”

Arrangementer gennemføres som planlagt

På trods af forsinkelsen på renoveringsprojektet kan alle events i Kulturhuset i Randers Festuge stadig afholdes som forventet.

”Vi etablerer en midlertidig brandsikring, så det er muligt at samle 349 personer på hver etage. På den måde kan vi afvikle de arrangementer, der er planlagt i huset i den kommende tid. Dog er vi naturligvis nødt til at udskyde den planlagte åbningsfest for hele Kulturhuset. Men vi glæder os helt vildt til at invitere vores brugere indenfor til en stor fejring, når vi kan sætte det endelige punktum for renoveringsprojektet,” siger Marie Garsdal Brøsted.

Styregruppen melder en ny dato ud for åbningsfesten i løbet af efteråret 2023. Hvis nogle af efterårets arrangementer mod forventning bliver påvirket af forsinkelsen, så vil alle tilmeldte få direkte besked.