Fra venstre Sara Thelén Schlüter, Randers Regnbuen, Lena Koldsø, Randers Bibliotek, Thea Nørgaard Feldager, Randers Regnbuen og Bettina Boddum, Randers Bibliotek. 
Fra venstre Sara Thelén Schlüter, Randers Regnbuen, Lena Koldsø, Randers Bibliotek, Thea Nørgaard Feldager, Randers Regnbuen og Bettina Boddum, Randers Bibliotek. 

Randers Bibliotek støtter Pride: Fællesskab mod ensomhed

28.05.24
Lørdag den 15. juni finder Randers Bibliotek regnbueflagene frem og støtter op om Pride med farverige aktiviteter for alle og et loungeområde for deltagerne i eventet arrangeret af Randers Regnbuen.

Ansigtsmaling, badges, perleplader, tryk på muleposer og puslespil – alt sammen i alle regnbuens farver. Det er noget af det, gæster kan opleve på Hovedbiblioteket og på Jens Otto Krags Plads i anledning af Pride 2024 i Randers. Randers Bibliotek støtter op om begivenheden, der er arrangeret af Randers Regnbuen med Thea Nørgaard Feldager og Sara Thelén Schlüter i front.

”Biblioteket er for alle, og vi støtter generelt op om lokale arrangementer med det formål at skabe fællesskab i stedet for ensomhed. Vi hylder mangfoldighed og diversitet, og samtidig vil vi gerne udbrede kendskabet til den litteratur, der findes inden for området,” siger Bettina Boddum, bibliotekar på Randers Bibliotekar.

Netop følelsen at stå udenfor fællesskabet er en tilstand, som Thea Nørgaard Feldager kender indefra.

”Jeg vil gerne gøre en indsats for, at ingen unge mennesker skal kæmpe med den samme følelse af ensomhed, som jeg selv har gjort i mit liv. Med Pride skaber vi synlighed med det håb, at man som randrusianer ikke behøver at tage til en anden by for at være sig selv, hvis man ikke har den samme seksualitet som flertallet,” siger Thea Nørgaard Feldager, en af grundlæggerne af organisationen Randers Regnbuen.

Arrangementerne på Randers Bibliotek i anledning af Pride finder sted lørdag den 15. juni fra kl. 11 til 14. Efter lukketid og frem til kl. 20 er der adgang til Hovedbiblioteket for deltagerne i Randers Regnbuens arrangement på Jens Otto Krags Plads. I en lounge under glaspyramiden kan man hænge ud, hvile fødderne, oplade sin mobil, bruge toiletterne og selvfølgelig fordybe sig i regnbuelitteratur.