Den utrolige historie om Kavalier og Clay
Den utrolige historie om Kavalier og Clay

Pulitzer-vindende superheltebog

06.02.23
En af de bedste bøger jeg har læst drager paralleller til virkelighedens skabere af Superman, men er i sig selv også en fremragende historie om mennesker, der elsker superhelte.

I Den utrolige historie om Kavalier og Clay af Michael Chabon, følger vi Joe Kavalier, en ung jødisk kunstner, som også er trænet i Houdini-lignende udbryderkunst, idet han smugler sig selv ud af det nazistbesatte Prag og ender i New York City. Hans fætter i Brooklyn, Sammy Clay, leder efter en partner til at skabe helte, historier og grafik til den seneste nyhed der har ramt USA - tegneserien.
Ved at trække på deres egne drømme og frygt, skaber Kavalier og Clay deres første superhelt, Eskapisten, som sender de to fætre ud på et moderne eventyr, der strækker sig fra Østeuropa til New York City, videre over Antarktis og tilbage til Empire State Building.

Det er en bog om kærlighed, venskab, krig og håb, der udspiller sig i en spændende historisk periode og fortæller om tegneseriens spæde år med superheltenes første indtog. Michael Chabon vandt en Pulitzer for bogen, tilbage da den blev udgivet ved årtusindeskiftet og har siden skrevet en håndfuld andre anbefalelsesværdige bøger også.

Læs også Litteratursidens anmeldelse her.
 

Materialer