Lone og Morten i arenaen
Lone og Morten i arenaen

Nyt bibliotek: Lån en bog i Arena Randers

03.08.23
Fra sensommeren 2023 bliver biblioteket endnu mere tilgængeligt for både borgerne i Randers og gæster udefra, når to af Randers’ kulturinstitutioner går sammen om at skabe et biblioteksrum i Arena Randers.

Et indbydende rum med siddepladser, hyggekroge og et bredt udvalg spændende, lærerig, hyggelig og interessant litteratur. Arenabiblioteket bringer biblioteksoplevelsen ud til både den idrætsaktive og de mange kulturforbrugere, der besøger Arena Randers.

”Vores fælles formål er at skabe noget, der samler mennesker. Arenabiblioteket bliver et hyggeligt og inspirerende rum, der inviterer til ophold og kan bruges som mødested. Man kan slå sig ned og læse en bog eller et magasin, og man kan også låne materialet med hjem, hvis man har lyst,” siger Lone Føgh Westphall, bibliotekschef i Randers Kommune.

”Vi har en vision om at være en magnet for fællesskaber og oplevelser – med en konstant puls i huset. Derfor er samarbejdet med Randers Bibliotek helt ideelt, fordi vi har en fælles interesse i at skabe værdi til byens borgere og gæster udefra,” siger Morten Arnesen, administrerende direktør for Arena Randers.

Arenabiblioteket bliver indviet onsdag d. 30. august 2023.

Et mødested for børn, unge og vokse

Arenabiblioteket bliver placeret tæt på caféen i Arena Randers, hvor der er adgang både fra hovedindgangen og indgangen fra Sjællandsgade. Alle er velkomne til at bruge biblioteksrummet aktivt – også selvom det er det eneste formål med besøget i Arena Randers.

”Arenabiblioteket er et smukt eksempel på kulturel ”deleøkonomi”. Vi ønsker, at gæsterne vil værdsætte og bruge muligheden til at blive inspireret og tage ejerskab for det rum, som biblioteket og byens arena tilbyder i fællesskab. Vi håber, at tilbuddet bidrager til øget livskvalitet,” siger arenadirektør Morten Arnesen. 

”Vi starter med at blande en pakke af gode romaner, sportsbiografier, børnebøger, livsstilsmagasiner og meget mere, som vi håber vil interessere brugerne af Arena Randers. Hvis det viser sig, at borgerne efterspørger noget andet, så vil vi selvfølgelig lytte og justere på udvalget i Arenabiblioteket,” siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall.

Materialerne i Arenabiblioteket kan lånes via app’en ”Biblioteket”, som man kan logge ind i med sine låneoplysninger fra Randers Bibliotek.