børn_anbefaler
børn_anbefaler

Mega gode bøger til specielt drenge

28.03.23
Læsning til læsetrætte drenge
 
”Jeg gider ikke læse! Jeg vil hellere alt muligt andet! ” Lyder det velkendt? Desværre er der mange drenge, der synes, det er vildt kedeligt at læse. Jeg vælger at tro, at det er fordi, de ikke er blevet præsenteret for de rette bøger. 
Her er derfor en række forslag på bøger til drenge. Bøgerne er så gode, at jeg faktisk godt tør sige, der er noget for alle – selv den mest læsetrætte dreng. 
 
Lette bøger til børn fra 6 år
Ninja Niller (lix 7)
En spændende serie om Ninja Niller - drengen der ikke er ret populær, og som er vild med at gå i skole. Men han kan noget ret vildt – han kan forvandle sig til den mega seje Ninja Niller, der gerne uddeler en olfert til de drillende drenge. 
En serie af bøger der handler om farfar, der fortæller sine børnebørn spændende historier. Han fortæller om drager, riddere, djævle og kannibaler. Spænding så det batter!
 
Kan læses af børn fra 8 år
Drageherren (lix 9-14)
Spændende fantasy serie om drengen Dian, der bliver udvalgt til at blive ofret til dragen. Heldigvis slipper han fra dragen og så begynder en masse hæsblæsende action.
Fantasy serie om den unge prins Milo, der får skylden for broderens død. Broderen er blevet slået med et magisk sværd, der har taget hans sjæl. Milo drager ud for at finde sværdet. 
Frantz  (lix 15-20)
Sjov serie om Frantz, der bor på en gård hvor alt er stille og meget idyllisk. I hans klasse starter Karl, der er alt muligt andet end stille. Efter en slåskamp bliver de to forskellige drenge heldigvis venner. 
 
Kan læses af børn fra 9 år: 
En fantasy serie om elvernes dronning Ærenpris og hendes kamp mod jætten Gru. Hun får hjælp af ridderen Nellike og stalddrengen Hassel, der drager gennem skyggernes rige og overlever store farer. 
En interessant serie om Anne og Jacob, der finder et mystisk hus i træet. Huset har den magiske evne, at det fører børnene tilbage i tiden. De kommer blandt andet tilbage og oplever dinosaurusser på tæt hold. De får også personligt kendskab til riddere, mumier og pirater. 
 
Kan læses af børn fra 11 år:
HELT - du vælger selv handlingen.
En serie af ”find din egen historie” bøger hvor du som hovedperson prøver at være medlem af Special Force, britisk agent eller jager drager.
En spændende bog om pigen Mime, der vågner op på gaden og har mistet sin hukommelse. Mine kommer på asylcenter, hvor hun bliver venner med drengen Miljan. Han forsvinder dog på mystisk vis. Mime sætter sig for at finde ham. 
En god bog om Kirstine, der lever i Middelalderen. Hun mister sin familie til spedalskhed. Hun klæder sig ud som dreng og forsøger at stjæle en kiste med penge. Hun bliver opdaget og får valget mellem at blive henrettet eller deltage i et korstog til Estland.