Film og ferie

Hvis nu det danske sommervejr viser sig fra den lidt mere usikre side og du skal søge tørvejr, så er det godt med en god film. Hvis det danske sommervejr viser sig fra sin gode side og du skal søge skygge, så er det også godt med en god film. Her bringer vi seks filmanbefalinger på Filmstriben. Det er nemt og enkelt at tilgå.

Close to you / Altid nær dig
[originaltitel: Nowhere special]

Den 35-årige alenefar John står med et mareridt, hvor tiden er knap, for hans 3-årige søn Michael mangler en familie. Han ved, han er meget syg og snart vil dø af det, så når han ikke er ude og pudse vinduer i sit enmandsfirma, så er han på jagt efter den perfekte familie, hvor der hvert sted er udfordringer at tage stilling til. En helt igennem medrivende smuk film om at ville det bedste for sit lille barn, der vil stå helt alene uden en ny familie og om få afviklet livets ender, mens tid er, i en alt for ung alder at skulle herfra. Har i alt vundet 4 priser på internationale filmfestivaler, 3 af stederne publikumsprisen samt 1 for bedste film.

Klik her for at se filmen.

 

Vivarium
Forestil dig, at du sammen med kæresten ser på parcelhus i et kæmpe villakvarter, hvor alle husene er ens, og du så modtages af en sælger, der nærmest mekanisk uden følelser viser huset frem og forsvinder sporløst. Når I så vil tage hjem igen, så er i “fanget”, for der er ingen udvej, og I ender altid tilbage ved det hus, som ligner alle de øvrige huse i kvarteret. Hvis så der på mystisk vis på bestemte tidspunkter ankommer mad ud i det blå foran huset, og der så oven i købet pludselig også står et mystisk og insisterende, kærlighedssøgende barn, der hurtigt vokser sig stor og som kalder dig for mor og far, så er du for alvor fanget i et mareridt. En film, der sparker til den typiske mareridtsdrøm ikke at kunne undslippe, som nok de fleste har prøvet at have. I filmen ses Jesse Eisenberg og Imogen Poots.

Klik her for at se filmen.

 

The fatherForvent at blive suget ind i en verden, der pludselig er fremmed, foranderlig og ikke mindst skræmmende. Virkeligheden sættes på prøve, for som beskuer i filmen, er du også, som hovedpersonen Anthony – spillet blændende af karakterskuespilleren Anthony Hopkins – dement. Personer og omgivelser og forventninger forandres lige så hurtigt, at du konstant lever i en forvirrende verden. En vigtig film at fremhæve, for den illustrerer en side af livet, som for alle andre, der ikke er dement, er urealistisk. Demens er usynlig, men filmen viser, som man forstår den ramtes virkelighed, der sammenblandes med fiktion. Filmen vandt to priser hvert sted hos både BAFTA og Oscar for bedste ledende skuespiller og bedste manuskript.

Klik her for at se filmen. 

Flugten fra Østtyskland
[originaltitel: Balloon]
 

Fra 1961-89 var der en mur, der delte Tyskland, men for dem på østsiden i det daværende DDR, var det et kontrolsamfund uden frihed, hvor selv den nærmeste familie ikke var til at stole på ikke ville angiver én, hvis man som familien Strelzyk vil flygte til Vesttyskland. Faren er ingeniør, og hans evner som opfinder giver ham idéen til at lave sin egen varmluftsballon. Men, selv det at finde materialet til ballonen er en udfordring, og imens er de konstant i fare for at blive opdaget. Selv da et forsøg går galt, er han opsat på, at det må lykkes. Filmen er baseret på virkelige begivenheder, som fandt sted i 1979. Vinder af tre internationale filmpriser.

Klik her for at se filmen.

Underverden

Noget så sjældent som en godt konstrueret actionfilm på Hollywoodniveau fra Danmark er, hvad denne film er, og det gøres med overbevisning i denne hævnfilm med Dar Salim i hovedrollen. Lægen Zaid er hjertespecialist, men han udskifter skalpellen med våben og udfører kirurgiske indgreb i en betændt underverden, da hans lillebror Yasin bliver dræbt. Modsat broderen, som skyldte penge og levede på bunden af samfundet, er han bosat i et finere lejlighedskompleks og tager rejsen mod bunden for at finde de skyldige. En underholdende og godt konstrueret film med historie, hjerne og hjerte. Har vundet to filmpriser hos både Bodil og Robert.

Klik her for at se filmen. 

 

Selvhenter

Danske komediefilm har en blandet kvalitet, men denne overrasker. Hvad der først virker plat, bliver en nostalgisk rutsjetur tilbage til den amerikanske komediefilmklassiker “Weekend med Bernie”, som også havde et lig at slæbe rundt på. Kort fortalt tager to brødre, den selvoptagne Magnus og den joviale Emil, ned til Spanien, hvor deres far er død. Det ender med, at de grundet økonomi – fundet på af den selvoptagne – at stjæle liget og transportere det til Danmark i tagboksen på deres lille, lejede bil i den stegende, sydeuropæiske varme. Det bliver en skør tur, hvor det morbide bliver vendt til humor, og irritationen af tåbeligheden afløst af forløsende underholdning.

Klik her for at se filmen. 

Tags