Peter og Rune

Fællessang på Grundlovsdag med musik og humor

26.05.23
Det bliver både festligt, fornøjeligt og folkeligt, når Randers Bibliotek inviterer til fællessang på Grundlovsdag sammen med humorist Rune Green. Det foregår mandag d. 5. juni kl. 15 – 16.30 på Amfiscenen ved Randers Realskole.

Fællessang skaber fællesskab. Fællesskab skaber glæde. Derfor skal tonerne til både gamle og nye klassikere lyde fra Amfiscenen ved Randers Realskole på Grundlovsdag 2023 – og blande sig med stemmerne fra alle sangglade randrusianere, der har lyst til at være med.

”Højskolesangbogen er fyldt med gode sange. Vi skal både synge de allermest klassiske såsom ’I Danmark er jeg født’ og ’Jylland mellem tvende have’, men også nyere som ’Frit land’”, fortæller biblioteksmusikant Peter Elmelund, der akkompagnerer og giver sangene et par ord med på vejen.

Med sig på scenen har han en ”special guest star” i form af humorist og storyteller Rune Green. Han har også fået lov til at vælge et par sange, og desuden bidrager han med både grin, glimt i øjet og gode historier.

”Jeg har sandelig også fået lov at vælge en sang, der IKKE står i den blå højskolesangbog, men som betyder meget for mig – nemlig ’Gem et lille smil til det bli’r gråvejr’”, siger Rune Green.

Rune Green har arbejdet med humor i over 30 år på alle tænkelige måder. Han har været forbi London, Spanien, Færøerne, Tyskland og Hven – ligesom der stort set ikke er den by i Danmark, han ikke har besøgt med sin vidunderlige selvironiske og hjertelige humor.

Det er gratis at deltage, og man skal ikke melde sig til. Arrangementet er en del af ”VoXperience - Randers Sangfestival”, der forløber fra søndag d. 4. til søndag d. 11. juni. Biblioteket giver en kop kaffe og opfordrer gæster til at tage et tæppe eller klapstol med.