Kiki den lille heks
Kiki den lille heks

Efterår på filmstriben

24.10.22
Det er atter blevet efterår, måske med regn og rusk, så hvad kunne være bedre end at krybe ned under tæppet i sofaen og se en god film?

 

Her er otte skønne bud på underholdende film fra hele verden, der kan ses af de fleste børn, og de voksne kan uden problemer også kigge med.

Syv af filmene har børn i centrum, der alle på en eller anden måde støder på problemer. Om man er en japansk heks under uddannelse, en lille dansk pige der savner sin bamse, to svenske børn der forelsker sig, en amerikansk dreng der løber hjemmefra, en tysk pige der møder en uregerlig hest, en fransk dreng der har et kukur som hjerte eller en australsk pige hvis forældre skal skilles, kan alle få brug for hjælp og vejledning for at opleve lykken.

Den ottende film, om to skøre hemmelige agenter, er bare sjov og spas, for det hele skal jo ikke være så alvorligt. Vel?

God efterårs-film-fornøjelse til hele familien.

Drengen med det tikkende hjerte

Jack fødes på den koldeste dag nogensinde, så hans hjerte er en isklump, som jordemoderen må udskifte med et kukur. Mekanikken virker fint, hvis han bare undgår at blive forelsket. Alligevel forelsker Jack sig i den smukke Acacia, så hvor længe kan tandhjulene i hans hjerte vedblive at dreje rundt?

Underfundig, skæv og aldeles herlig fransk tegnefilm, der handler om at være anderledes, og om at kærlighed ingen grænser har.

Se filmen ”Drengen med det tikkende hjerte” online på Filmstriben

Kiki den lille heks

Kiki er en 13-årig heks der rejser hjemmefra, for det gør man i hendes familie. Med sig har hun sin mors flyvende kost og sin talende kat. Kiki må lære at klare sig selv, men får heldigvis masser af hjælp af folk i den nye by.

Filmen er baseret på den skønne japanske tegnefilm af samme navn, lavet af mesterinstruktøren Hayao Miyazaki i 1989.

Se filmen ”Kiki den lille heks” online på Filmstriben

Eva & Adam

At blive forelsket for første gang. Hvordan ved man det? Hvordan gør man? Da Adam begynder i klassen, møder han Eva. Pludselig bliver alt anderledes. Eva har netop indgået en anti-drengepagt med sin bedste veninde Annika, fordi alle fyre er så barnlige.

Men intet er så skønt som den første kærlighed. Og intet er så svært. Da Eva og Adam mødes, er det svært at stoppe følelserne. Måske umuligt.

”Eva & Adam” er baseret på den populære svenske tegneserie og bogserie af samme navn. Det er helt utroligt så mange problemer der kan opstå når to hjerter går i brand. Filmen har danske undertekster.

Se filmen ”Eva & Adam” online på Filmstriben

Kaptajn Bimse

7-årige Anna er ked af det, fordi hun har glemt sin dukke Sophie i sommerhuset, og hendes forældre vil ikke hente den. Sammen med bamsen Johnson tager hun sagen i egen hånd. Hun flyver afsted med Kaptajn Bimse i hans gule flyvemaskine sammen med andenpiloten Goggeletten.

Rejsen byder på magiske væsener og en stor udfordring for både Bimse og Goggeletten, fordi de må overkomme deres frygt for den uhyggelige Hulkemoren. Filmen er baseret på den populære børnebog af Bjarne Reuter, som har skrevet 6 bøger om Kaptajn Bimse.

Se filmen ”Kaptajn Bimse” online på Filmstriben

H is for happy

En australsk feel-good fortælling om venskab og familie, som giver gode grin, en tåre i øjenkrogen og spænding. På trods af sine forældres kommende skilsmisse, sin mors depressioner og sin fars mangeårige uvenskab med sin bror, er 12-årige Canice Phee et grænseløst optimistisk menneske. Filmen er på engelsk, med danske undertekster.

Se filmen ”H is for happy” online på Filmstriben

Stormy  -  sammen er vi fri

Teenagepigen Mika er på sommerferie hos sin bedstemor, der har en rideskole. Her møder Mika hesten Stormy, som er vild og uregerlig, men mellem Mika og Stormy opstår der forståelse og venskab og sammen må de kæmpe for at bedstemoderen ikke sælger Stormy.

Dette er den første film om hesten Stormy og pigen Mika. Der er i alt 4 film om det rebelske makkerpar på Filmstriben, og alle film er synkroniseret til dansk.

Se filmen ”Stormy – sammen er vi fri” online på Filmstriben

Moonrise kingdom

Året er 1965 og på øen New Penzance har den 12-årige forældreløse spejderdreng Sam nøje planlagt at løbe væk med sin jævnaldrende kæreste Suzy. De får dog hurtigt spejderdrengene, øens politimand og Suzy's familie i hælene.

Filmens instruktør, Wes Anderson, har med denne finurlige komedie kreeret et lille mesterværk, befolket med skæve og rørende eksistenser.

Se filmen ”Moonrise kingdom” online på Filmstriben

Flip og Flop  -  Mission umulig

Tophemmelige dokumenter placeres i et totalsikret pengeskab hos sikkerhedsorganisationen TIA. Ikke desto mindre lykkes det en værre slyngel at bortføre hele pengeskabet. Det bliver en sag for agenterne Flip & Flop at sørge for at dokumenterne ikke falder i de forkerte hænder.

Denne spanske tegnefilm er baseret på de totalt gakkede tegneserier om de to hemmelige agenter Flip og Flop, der er omgivet af idioter til alle sider. De er heller ikke selv for smarte, men får på forunderlig vis altid opklaret forbrydelserne, bl.a. på grund af meget snedige forklædninger. Filmen er synkroniseret til dansk.

Se filmen ”Flip og Flop  -  Mission umulig” online på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Peter Søholm Simonsen, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer