Jørgen Ledet viser kort over ture i Randers

Børn i Randers går for Syriens udsatte børn

09.01.23
Gå en tur og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra den 9. januar, når DR Børn og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn og unge i den gode sags tjeneste. Novo Nordisk Fonden donerer 20 kr. til Danmarks Indsamling for hver gået kilometer, der registreres på dr.dk/vigårsammen.

Fra mandag d. 9. januar til lørdag d. 4. februar 2023 donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling, hver gang et barn har gået en kilometer. Alle børn og unge op til 15 år kan være med, og man kan registrere sine ture på dr.dk/vigårsammen.

”Børnene i Randers og resten af Danmark har nu en unik mulighed gøre en stor forskel for andre og samtidig gøre noget godt for sig selv. Det giver mening og samtidig frisk luft og energi til kroppen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte op om initiativet på Randers Bibliotek”, siger Lone Engel Westphall, bibliotekschef i Randers Kommune.

Lørdag d. 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.

Hent et kort på Randers Bibliotek

Der er masser af muligheder for at gå både korte og lange ture, der spreder glæde herhjemme og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien. De yngste borgere og deres familier kan få inspiration til ture i det fri på Randers Bibliotek og på Randers Kommunes hjemmeside: randers.dk/naturture.

”Man kan gå en tur hen til den nærmeste legeplads, vandre en tur med en lydbog i ørerne eller gå til sit lokale bibliotek. På Hovedbiblioteket kan man få inspiration til gode lydbøger eller hente et kort med forslag til små ture omkring biblioteket. Vi hjælper også gerne med at registrere turene på hjemmesiden, hvis der er behov for det”, siger Jørgen Ledet, børnebibliotekar på Randers Bibliotek.

For de større børn er der også mulighed for at gå den magiske byvandring ”Hemmeligheden om Randers”. Turen er 4,2 kilometer, og hvis man starter og slutter på Hovedbiblioteket, kommer man op på fem kilometer i alt og donerer dermed 100 kr. til udsatte børn i Syrien. Læs mere på hemmelighedenomranders.dk eller spørg en medarbejder på Randers Bibliotek.

Fakta

  • Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer. Læs mere om Danmarks Indsamling 2023 på www.danmarksindsamling.dk  
  • Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid. Læs mere på: www.dr.dk/vigårsammen