Peter Elmelund

Blogindlæg af Peter Elmelund: Musikhelten Sigurd

06.03.23
Vi er på fornavn med Sigurd. Og har været i årtier.

Sigurd Barrett, pianist, sanger, komponist, forfatter – og størst af alt: formidler.  Startede sine TV-programmer med bjørnen Bjørn i 1998: Sigurds Bjørnetime.

Siden har Sigurd blændende formidlet den levende musik i et utal af koncerter, TV-udsendelser og bøger.

Både den klassiske musik og jazzen er med Sigurds præsentation blevet noget lettere at forholde sig til: Mange har oplevet Sigurd og symfoniorkestret – og I kan låne bogen på biblioteket.

”Sigurds godnatsang” er for mange blevet en nyklassiker. I Randers Biblioteks klassiske lytteklub med musikere fra Randers Kammerorkester er der gennem årene mange børn, der har hørt sangen som afslutningsnummer. Eller til Babymusikleg på biblioteket, hvor jeg ofte synger den. 

Sigurd Barrett har skrevet mange bøger om spændende emner, som han så også lige har skrevet nogle gode sange til. Der er blandt andet Sigurds VerdensatlasSigurd fortæller bibelhistorie og Sigurds ABC.   
Jeg har skrevet længere artikler om bøgerne – klik på titlerne for at læse mere.

For et par år siden kom den herlige sangbog ”Syng med Sigurd – 200 sange for hele familien”. Her er de bedste af Sigurds egne sange, men også alle de go’e, gamle børnesange som ”Jens Hansens bondegård” og ”Jeg er så glad for min cykel”.

Hvis man ikke lige ka’ huske, hvordan sangen er, er der i sangbogen QR-koder. Og vupti – så kommer vi hen til en video, hvor Sigurd spiller og synger sangen. Og det gælder alle 200 sange – smart, ikk’? Og her er selvfølgelig også Sigurds godnatsang. Jeg har skrevet mere om sangbogen her.  

Jo da, Sigurd Barrett er en musikhelt i mange børnefamilier. Han har nu i årtier gjort et stort arbejde for at udbrede musikken – og udvide det store repertoire. Og så hænger geografien måske bedre fast, når Sigurd hjælper med sine iørefaldende sange?

Rigtig mange i Randers har oplevet Sigurd til koncerter på Værket – en oplevelse hver gang. For Sigurds smittende musikalitet og livsglæde går lige ind i os alle sammen.