Al Verdens Kunst i Nordbyen
Al Verdens Kunst i Nordbyen

Al Verdens Kunst

25.05.23
Nordre Fælled danner rammen om et treårigt kunst- og kulturprojekt, med kunst i forening med naturen, af både internationalt anerkendte kunstnere og lokale institutioner.

Al Verdens Kunst er et treårigt kunst- og kulturprojekt, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen med knap 1,2 mio. kr. Kunsten er centreret omkring Nordre Fælled og bygger på initiativer, der repræsenterer forskellige kunst- og kulturformer, der foregår i perioden 1. juni 2021 til 31. maj 2024:

  • To store landart installationer
  • 5 mindre landmark installationer

Udover de fysiske installationer afholdes der også skrive- og fortælleworkshops i samarbejde med Randers Bibliotek og Jennumparkens Børnekor har formidlet de nye kunstinstallationer gennem sange.

Al kunsten i projektet bliver skabt i interaktion mellem de lokale, kunstnere, kulturinstitutioner, skoler og institutioner. Formålet er at bringe kunst- og kulturaktiviteter til de lokale i Nordbyen samt inddrage dem i at skabe nye oplevelser for alle i Randers.

Nedenfor kan du læse mere om de initiativer, der allerede er gennemført og kan opleves på Nordre Fælled.

 

Au Natura Bibliotek

Au Natura Biblioteket er ét af de to store landart installationer i projektet. Det er en spektakulær udgravning af Randers Biblioteks grundplan 1:1, hvor man som besøgende både kan gå en tur rundt i ”naturbiblioteket” eller slå sig ned med en madpakke, men det kan også danne rammen for aktiviteter såsom workshops, foredrag, højtlæsninger eller koncerter – ligesom på biblioteket.

Au Natura Bibliotek er indrettet med forskellige ”rum” af negative og positive flader. Derudover er den udsmykket med en søjle, hvorpå en lampe lyser og inviterer indenfor, når der er aktiviteter i kunstværket.

Kunstværket er planlagt og udført af Kirstine Roepstorff, der bl.a. er kendt for Gong til hovedbiblioteket i Aarhus og Hydra, et parkeringshus i Fredericia. Hendes værker er inkluderet i samlinger som bl.a. Museum of Modern Art i New York, The Saatchi Gallery i London og Statens Museum for Kunst.

Find Au Natura Bibliotek mellem Sneglesvinget og Musvågestien ved at følge Gl. Fælled Vej.

OBS. Kunstværket indvies officielt den 23. juni 2023.