Åben invitation til borgerne i Randers: Overtag scenen i Kulturhusets nye atriumgård

Lørdag d. 17. august åbner Kulturhuset dørene til Grønnegården, et nyt udendørs loungeområde med en scene. Her får borgerne mulighed for at bidrage med deres egne aktiviteter i anledning af en stor åbningsfest for hele Kulturhuset efter renoveringen.

Grønnegården i Kulturhuset er næsten færdig med sin forvandling til en lys og luftig oase midt i byen. Med udsigt til åben himmel, grønne loungeområder og en splinterny scene, bliver Kulturhuset klar til at fejre åbningen af den nye atriumgård. Det sker under Randers Festuge i forbindelse med genåbningsfesten af Kulturhuset efter snart halvandet år med renovering af bygningen.

Som en del af fejringen tilbyder Kulturhuset en unik mulighed: Alle borgere i Randers kan overtage scenen i Grønnegården lørdag den 17. august fra kl. 15 til 23.

"Kulturhuset er ikke kun et sted for etablerede kunstnere og store arrangementer. Det er også et sted, hvor lokalsamfundet kan udtrykke sig og dele deres passioner med hinanden – og Grønnegården er perfekt til det formål," fortæller koordinator Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek.

Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum står bag invitationen. De håber, at mange vil tage imod opfordringen og være med til at gøre åbningen til en fest for hele Randers.

En festlig åbningsfest med åben scene og silent disco

Den nye atriumgård har plads til 150 mennesker og kan bruges til mange forskellige aktiviteter. Med en fleksibel indretning kan anvendes til alt lige fra teaterforestillinger, koncerter, standupcomedy til yoga, danseundervisning og workshops.

"Vi glæder os til at se, hvad byens borgere har at byde på. Grønnegården giver plads til fællesskab og kulturel udfoldelse, og vi ser frem til at fejre åbningen med et program, der afspejler Randers' mangfoldighed," tilføjer Inger Nygaard Kaad.

Programmet rundes af med en anderledes og musikalsk oplevelse, når Grønnegården byder op til silent disco fra kl. 21-23. Det er et koncept, hvor folk danser til musik, der lyttes til på trådløse høretelefoner. Det samlede program for hele genåbningsfesten for Kulturhuset efter renoveringen bliver meldt ud i løbet af juni 2024.

Tilmelding til åben scene i Grønnegården

Man kan tilmelde sig som privatperson, men også sammen med sin lokale forening og andre fritidsfællesskaber. Tilmelding sker ved at sende en ansøgning til Inger Nygaard Kaad på mailadressen ink@randersbib.dk inden den 15. juni.

I ansøgningen skal deltagerne præsentere sig selv, beskrive sin aktivitet og angive ønsket tidsrum for brug af Grønnegården. Hvis aktiviteten kræver særligt udstyr eller indkøb, skal dette også fremgå af ansøgningen.

Der er også mulighed for at se Grønnegården, hvis man ønsker det. Man skal blot kontakte koordinator Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek via mailadressen.