3 grunde til, at du skal spille brætspil med dit barn!

Hvorfor skal du spille brætspil med dit barn? Det korte svar er selvfølgelig, at det er sjovt, men brætspil kan faktisk også hjælpe barnets udvikling!

-

Selvfølgelig er der masser af sociale gevinster i at spille brætspil; samvær og nærvær for blot at nævne et par eksempler. Men derudover er der en masse andet at hente i brætspil! Her er tre gode grunde til at du skal spille brætspil med dit barn

 1. Brætspil udvikler hjernen
  Vil man lære eller træne forskellige og anderledes måder at bruge sin hjerne på, er brætspil et fantastisk værktøj. Med brætspil kan dit barn lære at tælle, regne, træne farvegenkendelse og alt derimellem.
  Dit barn lærer også at træne logisk og strategisk tænkning, hvis du sørger for at tydeliggøre din tankerække når I spiller noget udfordrende. Sig højt hvorfor du gør dit træk som du gør, så dit barn kan forstå og lære taktikken i spillet.
   
 2. Brætspil kræver (og øver) tålmodighed og fordybelse
  Det kan være kedeligt at vente, men skal man spille med andre må man altså lære at vente på, at det bliver ens tur til at spille. Heldigvis kan man så følge med i hvad de andre gør, så ventetiden ikke bliver så lang.
   
 3. Brætspil kan træne forskellige færdigheder
  Rigtig mange brætspil for børn har – udover et fokus på sjov og leg – et fokus på læring.
  Alle spil med almindelige terninger kan for eksempel hjælpe dit barn med at lære at tælle, andre spil fokuserer på farvegenkendelse, mens andre igen lader barnet øve sine motoriske færdigheder.

Med disse grunde in mente er der altså ingen undskyldning for ikke sætte dig ned med dit barn og mødes om et brætspil!

Og her får du nogle gode bud på hvilke spil, I kan spille, som øver én eller flere, hvis ikke endda alle de ovenstående ting.

Hav en dejlig hygge- og spillestund!

Oprindeligt skrevet af jacob, Aalborg Bibliotekerne.

Billede lånt af Mette Trier Konzack fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Materialer