Vampyrhistorier for tweens

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.03.19
I voksenlitteraturen er vampyrer uhyggelige og skræmmende skabning, og i ungdomslitteraturen er vampyren spændende og oftest et farligt kærestepotentiale. I tweenbøgerne ser vi vampyren i alle roller som enten ven, fjende, søskende eller kæreste.

Min søster vampyren (16 bind)
Min søster vampyren - Hvem er hvem?

Olivia, 13 år, er ny på skolen. Hun vil på cheerleader-holdet. Da hun møder ligblege Ivy, der altid går i goth-tøj, sker der en masse. De er nemlig tvillinger og Ivy afslører, at hun er vampyr.
Fra 10 år

Mercy (2 bind)
Mercy – Månens kald

Mercy er en ung pige, som er vokset op blandt varulve. Hun er ikke selv en varulv - men derimod en "walker" og kan til enhver tid skifte skikkelse til en prærieulv. Den førende varulv i området, Adam bliver nu dødeligt såret af fremmede varulve, og hans datter bliver bortført. Mercy er nu nødsaget til at bruge sine tidligere kontakter for at finde frem til Adams bortførte datter
Fra 12 år

Vampyrsøstre (11 bind)
Vampyrsøstrene - en lækker veninde

Vampyrsøstrene Daka og Silvania flytter til Tyskland. De skal nu gå i skole om dagen, lære at køre i sporvogn og skjule at de kan flyve. Hvordan undgår de, at andre opdager at deres far sover i en kiste?
Fra 10 år

R.I.P (3 bind)
R.I.P. - vampyrjægernes klub

Det tegner til at blive en kedelig sommer i Krejlby for Rasmus, der har fået besøg af sin fætter Philip. Men en gammel dagbog, der påstår at en vampyr ligger begravet på byens kirkegård, sætter skub i begivenhederne
Fra 9 år