ungekærlighed
ungekærlighed

Kærlighedsromaner til unge

13.02.17
De bedste og mest romantiske kærlighedsromaner
Her er en top 5- nej top 6… okay top 7! af rigtig gode ungdomsbøger, der handler om kærlighed på mange måder. Jeg synes, det er svært at begrænse sig, når det drejer sig om kærlighedsbøger; der er så mange gode. 
Jeg har undladt både fantasy, science fiction, vampyrer og alt andet overnaturligt. Tilbage står kun de rendyrkede romantiske kærlighedshistorier.
 
Anna kan ikke et ord fransk, da hendes far sender hende på kostskole i Paris helt alene. Mødet med den charmerende og flotte St. Clair får Annas følelser til at vokse, men han er allerede optaget, og hun er jo også vild med Toph. En kærlighedshistorie af de helt store. 
 
Eleanor stiger ind i skolebussen første skoledag et nyt sted, hvor hun mod sin vilje kommer til at sidde ved siden af den underlige, koreanske dreng med tegneserier og walkman. De kommer til at sidde ved siden af hinanden hver dag fra nu, og gradvist tiltrækkes de mere og mere af hinanden. De er begge outsidere, men de finder sammen et sted, hvor ingen af dem er forkerte. 
 
Liv på 15 år holder for første gang ferie med to veninder. Hun forelsker sig i BZ'eren Alexander, som hjælper hende med at afklare sine følelser over for forældrenes skilsmisseplaner. 
Forholdet til Alexander går op og ned. De vil for lidt af det samme og for meget hver for sig.
Men Liv elsker Alexander. Det er den store kærlighed. Den første kærlighed.
 
Bogens omdrejningspunkt er Justinas "Prom night", hvor hun har fulgt sin mors idéer og er mødt op i matchende blå kjole, sko, negle osv. Og det selv om hun selv mest er til sort. Hendes kavaler er hendes bedste ven Ian, som hun har forelsket sig i. Og nu skal det være - det er på denne store aften, de skal være mere end venner. Håber hun. Det er en bog om kys, kærester og venner i gymnasieårene.
 
Amanda går i 8. klasse og er forelsket i David. 1. halvdel af bogen beskriver Amandas hverdag med veninden, klassekammerater, forældre og forelskelsen i David. Senere bliver Amanda alvorligt syg, og det viser sig, at hun har et for stort hjerte. Hun skal derfor have en hjertetransplantation for at overleve. Bogen er meget gribende uden at være sentimental, og beskriver rigtig fint Amandas mange følelser omkring sygdommen. 
 
Noula er 16 år og tilbringer tiden på en efterskole. Bogen beskriver hendes hverdag med nye venner, skole og interesser og naturligvis hendes første store forelskelse, som forvikles, fordi ham, hun er så forelsket i, er forelsket i en anden. I løbet af det halve år udvikler Noula sig, så hun bliver bedre til både at forstå sig selv og også kræve sin egen plads.
 
I denne historie skal Siv og Lukas begynde i 1. g. Lukas er bøsse og elsker at provokere, hvor Siv først er ved at vænne sig til sin identitet som lesbisk. For at passe bedre ind i de sociale normer og lette dagligdagen beslutter de at optræde som kærestepar -altså "proforma". Et fuldstændig forskruet firkantsdrama. Siv er vild med Emma. Emma er vild med Nicolai. Lukas er også vild med Nicolai. Men Nicolai er vild med Siv. Og så tror alle, at Lukas og Siv er kærester. Men det er de kun proforma, for at ingen skal opdage, at de i virkeligheden er homoer.
 
Allerede læst dem alle? Så kig forbi biblioteket, hvor jeg kan vise dig mange flere.
 
Hej fra romantikeren Bettina