børneakt
børneakt

Gratis eller billige sommerferieaktiviteter for børn i Randers

15.06.20
Sommerferien er lang, og måske er du så heldig at tilbringe sommeren i Randers? Her er en række forslag til aktiviteter i Randers

Diverse aktiviteter i byen

Biblioteket,
Du kan låne en masse dejlige bøger, som du kan læse ude i solen.
Du kan deltage i Sommerlæsedysten 2020. Du skal læse tre bøger og anmelde dem. Så får du en is. Se her hvordan du deltager eller kom ind på biblioteket og spørg.
Du kan også deltage i vores Sommerlæsebanko. Læs mere her.

Stjerneruten
Stjerneruten er en 2,5 km. lang gåtur i den gamle del af Randers. Du kan hente en app og få alle de gode historier om Randers, mens du går rundt i byen. Du kan starte og slutte gåturen, som det passer dig.

Skateparken på Husarvej
Kan du lide at udfordre dig selv på skateboard eller løbehjul, så er der gode skater-faciliteter i Nordbyen. Skateparken er gratis at bruge.

MTB Teknikbane i Romalt:
Er du mere til at udfordre dig selv på mountainbike kan du prøve kræfter med MTB-banen i Romalt. Lige meget om du er nybegynder eller øvet, er du velkommen. Det er gratis at benytte banen.

Naturoplevelser

Shelterpladser i Randers kommune
Tag på en overnatning eller to i det fri. Der findes adskillige shelterpladser i kommunen, som er gratis at benytte. Nogle skal bookes i forvejen, men de fleste er efter ‘først-til-mølle’ princippet.

Fugletårnene i Vorup Enge
Vorup Enge er et stort naturområde i gåafstand fra byen, syd for Gudenåen. Der er stier til en god gåtur i naturen. Der er to fugletårne, som du kan besøge med sin kikkert og se det rige dyreliv i engene. Du kan tage et net og en spand med og undersøge krible-krablelivet i Gudenåen. Når du alligevel er ude og kigge på naturen, kan du hjælpe Danmarks Naturfredningsforening med at tælle dyr og fugle. Hent en app til din smartphone og vær med til at registrere naturen.

Legepladser og parker i Randers kommune
En dag med fri leg. Brug kommunens parker og legepladser til at finde på sjov, hvor du selv bestemmer. Der er masser af steder, du kan gå hen. Tag picnickurven med.

Tronholmparken
I Tronholmparken er der mulighed for at udfordre sig selv i træningspavillonen og med  parkourredskaber. Der er også almindelige legeredskaber til børn. Du kan tage fiskestangen med, da parken ligger ned til åen, og der er fri fiskeret. Du kan også spille basketball, og der er også plads til andet boldspil. Der er borde og bænke, hvor man kan spise sin madpakke.

Doktorparken
Doktorparken er et hyggeligt sted, hvor du sagtens kan bruge nogle timer med at se på fuglelivet i søen, kigge på voliererne med de spændende fugle og spise sin madpakke.

Tøjhushaven
Tøjhushaven er et fint gammelt parkanlæg, som ligger midt i byen. Her kan du spise aftensmad, da der er grillborde og bålhytte. Du kan også spille petanque.

Rådhushaven
Rådhushaven på Rådhustorvet forvandles til en eksperimenterende urban garden, der lokker folk til at bruge byens rum på en ny måde. Der indrettes og eksperimenteres med vand, sand, græs, urter og planter, så der skabes en unik grøn oase lige i centrum af byen.

Badesteder
Hvis der bliver for varmt, og du trænger til en dukkert, kan du hoppe i vandet i Fussing Sø. Der er en badebro og et stykke med græs, hvor du kan opholde sig.

Naturcentret
Kom ned på Naturcentret ved Gudenåen og få en hyggelig og sjov dag, hvor du kommer tæt på naturen. Du kan f.eks låne net og lup, så du kan fange smådyr og kigge på dem. Du kan prøve at lege gammeldags lege og være med til at lave pandekager over bål. Som privat person er du velkommen til at benytte dig af naturcentrets faciliteter indenfor naturcentrets daglige åbningstider.

Skattejagt med geocaching
Skattejagt med geocaching er en sjov måde at være aktiv i naturen på. Udstyret med en GPS eller smartphone finder du poster med ’skatte’, som er placeret forskellige steder i landskabet.  Brug din smartphone eller lån en GPS gratis hos Visit Randers og tag på skattejagt.

BiStaden, Nordre Fælled
Bålhus med grillplads i midten af bygningen. Der er flere borde og bænke ved bålhytten. Bålhytten er placeret tæt ved Tarzan-banen og med god plads til mange grupper. Der er både brænde og affaldsstativer ved pladsen.

Vandreture
Der findes masser af muligheder for gode trave- og vandreture omkring Randers. Også steder du måske ikke har været før. Klik på linket og find kort til vandreture overalt i kommunen. Og når du nu alligevel er ude i naturen, kan du hjælpe Dansk Naturfredningsforening med at tælle dyr og planter. Hent en app til din smartphone.

Cykelture og – ruter:
Er du mere til en tur på cykel, er der lige så mange muligheder for en god tur ud i det blå. Klik på linket og få inspiration til en god cykeltur.

Museer

Håndværksmuseet i Randers
Museum med flere arbejdende værksteder. Der er 23 værksteder med gamle byhåndværk.

Museum Østjylland, Kulturhuset
På Museum Østjylland kan du komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse fra oldtid til nutid. Her er skiftende særudstillinger, fascinerende digitale udstillinger og aktiviteter for børn. Se museets sommerprogram.

Randers Kunstmuseum, Kulturhuset
Du kan også opleve kunstmuseet og se på både klassisk og moderne kunst. Randers Kunstmuseum er et af landets ældste kunstmuseer med en unik samling af dansk kunst fra 1800 til i dag.

Sparebøssemuseet, Sparekassen Kronjylland
Kom og besøg Danmarks eneste sparebøssemuseum. Museet rummer mere end 3.500 sparebøsser.
Gratis entré i sparekassens åbningstider.

Gaia Museum, udstilling af outsiderkunst
GAIA Museum Outsider Art er et særligt og farverigt museum, som er et besøg værd. Museet viser kunst udført af mennesker, der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.

Oplev Gudenåen
En lille video om de ting, I kan opleve ved Gudenåen.