500 ord – en skrivekonkurrence for børn

Nu er det med at få spidset blyanten og komme i gang med at skrive, for skrivekonkurrencen 500 ord er skudt i gang. Sidste år var der 4.000 danske børn, der indsendte historier, og i år er der måske endnu flere skriveglade børn, der vil være med? Alle børn i alderen fra 9 til 14 år kan være med. Konkurrencen er skabt på baggrund af den tilbagevendende skrivekonkurrence 500 Words, som kører årligt på den engelske tv-kanal BBC. Ideen er, at man skal skrive en historie på præcis 500 ord – hverken mere eller mindre.

Temaet for årets konkurrence er GRÆNSER
I år er temaet for konkurrencen ”grænser”. Og her kan grænser forstås på mange forskellige måder. Det kan handle om grænser mellem lande, aldersgrænser, en portal til en anden verden eller noget helt fjerde - det er kun fantasien, der sætter grænser! Genremæssigt er der også frit slag: Du kan eksempelvis vælge at skrive en realistisk hverdagshistorie, men det er også fint at skrive en fantastisk fortælling, hvor grænser er et gennemgående tema.

Tidsfrist og præmier
Konkurrencen er allerede åben, og du kan uploade din historie på hjemmesiden 500ord.dk indtil den 16. maj 2018. Du kan både deltage som enkeltperson eller sammen med din skoleklasse. Der bliver kåret to vindere: Den ene får sin historie udgivet som illustreret bog på Gyldendal, og den anden vinder et ophold på Brønderslev Forfatterskole i 2019. De to vindere kåres på International Festival for Børnelitteratur 1.-4. november 2018 på Dokk1 i Aarhus.


Se mere på 500ord.dk - og god skrivelyst!

 

Materialer