Tre bøger, der får dig til at glemme juletravlheden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.12.15
Mangler du inspiration til et par gode bøger til juleferien, så læs med her. De bøger, jeg holder mest af at læse, er dem, der griber mig fra første kapitel og suger mig ind i en anden verden. Jeg nyder at blive så opslugt af en bog, at jeg helt glemmer verden omkring mig. En bog, der får mig til at finde alle mulige tidslommer i min hverdag, hvor jeg bare kan læse, læse, læse. De tre bøger, jeg anbefaler, er meget forskellige, men ét har de til fælles: De har fanget mig i en sådan grad, at jeg har taget dem med mig, nærmest hvorhen jeg gik. Disse tre bøger har bestået køkkentesten: dvs. at man sagtens kan nå et kapitel eller to, mens man laver mad, fordi man bare MÅ læse videre.

Liane Moriarty ”Min mands hemmelighed”

Når du har læst bare et par sider af denne bog, kan du ikke stoppe.  Kvinden Cecilia lever et ganske almindeligt hverdagsliv, indtil hun en dag finder et brev fra sin mand til hende på deres loft. På brevet står der: ”Må kun åbnes i tilfælde af min død”. Da Cecilia konfronterer sin mand med brevet, går han i panik og siger, at hun under ingen omstændigheder må åbne brevet. Mens du læser bliver din nysgerrighed efter at læse brevet lige så stor som Cecilias – særligt når romanen folder sig ud, og du finder ud af, hvor mange personers skæbne, der stille og roligt bliver flettet sammen.

Michael Robak ”Hele byen ved det”

Glæd jer til at tage med på et hævntogt over utroskaben i Aarhus, Randers, Mellerup og diverse destinationer på Djursland. Journalisten Tommy drikker for meget og er generelt i gang med en deroute. Han sætter sig for at ødelægge sin tidligere chefs liv ved at afsløre hendes utroskab. Dette første anonyme brev fører til det andet, og efterhånden kan ingen høj som lav føle sig sikker. Tommy Hostrup – utroskabens bekæmper nummer et - afslører alt og alle blandt andet ved hjælp af sin mors frisørsalon på Djursland.

Khaled Hosseini ”Under en strålende sol”

Denne bog går lige i hjertekulen. Den er så stærk, skræmmende og spændende, at man kommer på rundtur i hele følelsesregisteret. Sjældent har jeg grædt så meget til en bog!

Bogen foregår i Afghanistan, og vi følger en uhyrlig spændende historie fra 1960’erne og frem til 2003. Bogen er bygget op i fire dele. I de første to dele følger vi henholdsvis  Mariam og Laila, der ikke kender hinanden og vokser op under meget forskellige vilkår. Ulykkelige omstændigheder for dem begge gør, at de  bliver gift med den samme forfærdelige mand dermed kommer bogens tredje del til at handle om deres fælles liv. Den sidste del binder på smukkeste vis alle løser ender sammen og efterlader læseren chokeret og beriget på én og samme gang. Læs den!