isbjerg
isbjerg

Iskolde gys

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.01.15
Selv om sneen falder lidt sparsomt her på egnen, kan man godt i fantasien drage til områder med masser af is, frost og sne. Det barske klima giver nemlig perfekt baggrund for et dybfrossent gys. Her følger et par eksempler på krimier fra kolde egne - og som et ekstra plus kan de alle findes på eReolen.

Inger Wolf lader sit sjette bind om politikommisær Daniel Trokic, Under en sort himmel, foregå i Alaska, hvor en dansk forsker og hans kone og søn bliver myrdet og anbragt i en bizar opstilling omkring et spisebord. Et familiemedlem, en 11-årig datter er sporløst forsvundet, men hvor er hun? Flygtet fra udåden eller taget med morderen? I jagten på drabsmanden kommer vi rundt i både forskerkredse og i den barske natur. En isnende psykologisk thriller!

Vi bevæger os fra Alaska til Canada for at finde scenen for næste gys: Inger Ash Wolfes (ikke at forveksle med Inger Wolf) Kaldet. Temaet er her medlidenhedsdrab, men der er bestemt ikke tale drab for ofrets skyld. Tværtimod handler romanen om en seriemorder, der tilsyneladende er ude efter uhelbredeligt syge mennesker i en lille by, hvor mange kender hinanden. Hazel Micallef, der kommer på sagen, bor alene sammen med sin 87-årige kræftsyge mor ...

Norske Monica Kristensen, som kan skrive polarforsker på visitkortet, står bag en hel stribe krimier fra Svalbard og det allernordligste Norge. En af dem er Kulungen, der drejer sig om en femårig pige, som bliver væk, uden at dukke op igen. Et spor synes at pege mod stedets nedlagte kulminer, og undervejs i opklaringen kommer vi omkring mineteknik, overtro, fordomme og fiskerkuttere med smuglervarer i pakisen. En krimi med både uhygge og fascinerende miljøbeskrivelser. Har du lyst til mere fra forfatteren, er der tre andre Svalbard-titler på eReolen at gå videre med.

Ved de to førstnævnte titler kan du vælge mellem e-bog og lydbog på eReolen, mens Monica Kristensens bøger p.t kun er tilgængelige som lydbøger.

 

 

Brug eReolen

Husk, at du kan låne både e-bøger og lydbøger på eReolen.

Det er nemt og hurtigt, og du får aldrig en bøde for for sen aflevering.

Til smartphone og tablet (Apple og Android) downloader du app'en eReolen fra App Store/Google Play.

Eneste krav: Du skal være registreret som låner på randers Bibliotek og bo i kommunen.