Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
45 kr.
Adresse
Underværket
Stemannsgade 9C
8900 Randers C
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Andet

White Balls on Walls - Randers:DOX - Underværket

23.03.23
Hvad stiller vi op med en kunsthistorie, hvor alle værkerne er lavet af mænd? Sid med til møderne, når Stedelijk-museet i Amsterdam prøver at bringe kunsten ind i en ny tid. Det er klogt og morsomt at lytte til i en elegant film, der sætter fagligheden højt.

Det går ikke længere, at der kun hænger kunst af hvide mænd på museernes vægge. Tiderne skifter, og på Stedelijk-museet i Amsterdam har direktør Rein Wolfs og hans dygtige team sat sig for at gøre noget ved det. Men hvordan? I en klog og morsom film, der vægter nuancer og kompleksitet over hurtige slogans og nemme løsninger, har instruktør Sarah Vos haft fuld adgang til samtalerne på det verdensberømte udstillingssted i en tid, hvor kulturen er i forandring. Det er en fornøjelse at lytte med, for det faglige niveau er tårnhøjt, og selvironien herligt underspillet. Teori og praksis er ikke altid i synch, når diversiteten skal have et skub. For nogle er det sproget selv, der er problemet, og ikke kun et spørgsmål om hvad der hænger på de hvide vægge.

Også i Danmark er der politisk fokus på kønsbalancen i kunstmuseernes udstillinger og indkøb. Kulturminister Jakob Engell Schmidt har i februar 2023 igangsat i en større undersøgelse af de statslige og statsanerkendte museers indkøb, som skal afdække repræsentationen af kvindelige kunstnere. Men hvordan arbejder man med det lokalt og hvordan ser situationen ud på Randers Kunstmuseum. Museumsdirektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum, introducerer filmen og perspektiverer diskussionen lokalt og nationalt.

OBS: Vises i Underværket

 

Titel: White Balls on Walls

Tid: 90 min

Instruktør: Sarah Vos

Sprog: Hollandsk og Engelsk

Undertekster: Dansk

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OgKiYLirWLc