Kulturhusklubben 60+ 2021/2022 - Hold 3

Har du lyst til at være med i et hyggeligt og berigende fællesskab for seniorer, så er Kulturhusklubben måske noget for dig. Klubben mødes otte onsdage fra november til januar. Der er kun 60 pladser i årets Kulturhusklub pr. hold. Man tilmelder sig til alle otte gange, og det er ganske gratis. Programmet kan du se nedenfor, og du kan tilmelde dig her:

Kulturhusklubben 2021/22

1. mødegang: Velkomst, Rundt i Højskolesangbogen og rundvisning på Biblioteket
Hold 3: 10/11 kl. 14-16

Kulturhusklubbens vært Inger Nygaard Kaad byder velkommen til klubben i Kulturhusets Sal. Martin Minka Jensen og Birthe Hvid Iversen giver sammen med Inger en rundvisning på Randers Bibliotek – og selv om du er fast bruger, så er der med sikkerhed bibliotekstilbud, du ikke kender. Efter pausen vil biblioteksmusikanten Peter Elmelund vil guide os gennem en tur i højskolesangbogen.

2. mødegang: Museum Østjylland: Håndværksmuseet – et levende museum
Hold 3: 17/11 kl. 13.15-15.15

Håndværksmuseet, som er en del af Museum Østjylland, kan fejre 25 års jubilæum i år. Museet huser ikke mindre end 24 komplette værksteder, der bemandes af håndværkere. Her fortælles om købstandes gamle håndværk og gamle færdigheder og teknikker demonstreres.
Museumsinspektør Inger Marie Hyldgård giver en introduktion til Håndværksmuseet i Kulturhusets Store Sal suppleret af museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen, der præsenterer tanker og drømme for en storstilet renovering af Håndværksmuseet. Derefter går vi i samlet flok over på museet og besøger de levende værksteder.

OBS: Sted: Vi begynder i Kulturhusets Store Sal og bevæger os derefter over på Håndværksmuseet

 

3. mødegang: Velkomst og rundvisning på Randers Kunstmuseum
Hold 3: 24/11 kl. 10-12

Randers Kunstmuseum har en flot samling af dansk kunst og viser en række skiftende udstillinger, men hvad sker der bag ved kulisserne? Få et unikt indblik i museumsarbejdets mange dimensioner når museumsdirektør Lise Jeppesen og museets faglige medarbejdere inviterer på en utraditionel rundvisning. Vi besøger de aktuelle udstillinger, men også billedskolen, magasinet, registratoren og kunstneratelieret.
Her er også rig lejlighed til at få besvaret spørgsmål om kunst og måske bevaring af kunst. 


4. mødegang: Klub klassisk + bogcafe
Hold 3: 1/12 kl. 10-12

Denne mødegang skal I opleve både Klub Klassisk og bogcafe.
Klassisk musik kan virke som en lidt utilnærmelig størrelse – både fordi den skiller sig ud fra størstedelen af den musik, der omgiver de fleste af os til daglig, og fordi det nemt kan føles som om den har en særlig aura af fornem finkultur omkring sig. I bibliotekets lytteklub for klassisk musik er nysgerrigheden og uhøjtideligheden i højsædet. Bibliotekets musikformidler, Mik Stegger, giver prøver på hvordan en lytteklub foregår og på, hvordan musikken nogle gange opleves helt anderledes, når man kender historien bag den.
Efter pausen vil Dorthe Meyer Andreassen og Lone Fogh afholde en bogcafe, hvor de vil give jer alle god læseinspiration.

 

5. mødegang: Dit digitale bibliotek og SMART-træning
Hold 3: 8/12 kl. 10-12

Denne dag vil Kulturhusklubben både få brugt krop og hoved:
Bibliotekarerne Mads Mejer Frederiksen og Gitte Hansen byder velkommen og vil præsentere jer for et udvalg af bibliotekets digitale tilbud, med fokus på musikkens, filmens og litteraturens verden.  På dagen får du en kulturel oplevelse. Vi skal både se en lille film, lytte til god musik og høre poesi komme ud af højttalerne.
Efter pausen får I fornøjelsen af SMART-træning. SMART-træning er træning af hjernen via fysiske øvelser. Bibliotekarer og SMART-træning instruktørerne Pernille Jensen og Lena Koldsø vil udfordre og stimulere din hukommelse og koncentration samtidig med at du træner koordination, balance og motorik.

 

6. mødegang: Jul på Museum Østjylland – med juleudstilling og julesang
Hold 3: 15/12 kl. 13-15

Julen nærmer sig heldigvis, og der er meget at glæde sig til. For eksempel gaverne. Museumsinspektør og udstillingens tilrettelægger Lisette Berg Andersen fortæller om museets juleudstilling; Fra mig til dig – Gaver i 1000 år. Udstillingen fortæller om at give og modtage, om taknemlighed og gaveofre. Dagen byder desuden på fælles julesang med biblioteksmusikant Peter Elmelund og museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen. Vi skal både synge nye og gamle julesange.

 

7. mødegang: Kender du dit lokale arkiv?
Hold 3: 5/1 kl. 10-12

Randers Stadsarkiv rummer masser af gode historier og et utal af billeder – og det meste er tilgængeligt for byens borgere.

Du får ved dagens møde en introduktion til de muligheder du har for at dykke ned i arkivets gemmer ved arkivar Tina Knudsen Jensen og for interesserede vil der være mulighed for rundvisning i arkivets lokaler i Kulturhuset.

 

8. mødegang: Hvem var Karin Michaëlis? Afslutning – også med et par sange
Hold 3: 12/1 kl. 10-12

Karin Michaëlis (1872-1950), solgte millioner af bøger i sin samtid og var en verdensdame og velgører i stort format. Hun holdt foredrag for tusinder af mennesker i mange lande, forsvarede de svage, lavede sin egen flygtningelejr og gik personligt op imod Hitler, hvilket kostede hende dyrt. Alligevel har hun været stort set glemt i nutiden – og det skal der gøres noget ved. Glæd jer til et medrivende foredrag ved Inger Nygaard Kaad og afslutning på Kulturhusklubben

 

Tilmeld dig hér
Samlet tilmelding til alle arrangementer.

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.