Pressreader

PressReader

Adgang
Med bibliotekslogin
Aviser og magasiner fra kloden rundt til læsning på ferien, farten og i hjemmet.

PressReader giver primært adgang til aviser fra det meste af verden, men der er også et bredt udvalg af magasiner og tidsskrifter fra 150 forskellige lande og på 65 sprog. Aviser og magasiner vises i det oprindelige, trykte udseende, og der er op til 90 dages arkiv at gå tilbage i.

I PressReader ligger Børsen og flere andre danske magasiner, og der findes store populære udenlandske aviser, som f.eks. Newsweek, The Guardian og The Washington Post, som kan findes via listen over lande.

Af magasiner er der masser af emneområder at udforske.
>> Se liste over emner

For at bruge tjenesten skal du være oprettet som låner på Randers Bibliotek og bo i Randers Kommune. Der er ingen begrænsning at tilgå indholdet i PressReader. Brug knappen "Se online", log ind som biblioteksbruger, og du er inde ved indholdet. Denne indgang er praktisk, når du sidder ved en computer.

APP'en er praktisk på telefon og tablet
Med en tablet eller en smartphone kan indholdet læses offline, da aviser og magasiner skal downloades for at kunne læse dem. Og de forsvinder først den dag, du sletter dem fra din enhed - også selvom der kun er 90 dages arkiv, vil de være at finde, så længe du beholder dem.
I app'en vil den grønne kaffekop vise, hvornår du har adgang til indholdet - og ved tryk på koppen, får du nedtællingen oplyst - og nedenfor kan du se, hvilke to metoder, der giver den grønne kaffekop.

METODE A
I app'en logger du ind via "Library and Groupe", søger på "Randers Bibliotek" og logger ind som biblioteksbruger.
Vindue: 3 dage.

PressReader-bibliotekslogin
Det er den mest effektive metode, da det kan gøres på farten, uanset hvor i verden, man befinder sig.

 

METODE B
Der kan også opnås et hotspot-vindue, som fås via at opholde sig f.eks. på Randers Bibliotek med app’en åben. Den grønne kaffekop viser sig, når app'en har opfanget et hotspotvindue. Et hotspotvindue kan også opnås via andre koordinatsæt i Danmark og i udlandet (klik og se, hvor der er hotspots).
Vindue: 3 timer.

PressReader-hotspot

Hvis man ikke er oprettet på et dansk bibliotek, giver denne metode adgang til indholdet i app'en, men det negative i metoden er, at man skal opsøge hotspotstederne.

App fås til Google Play og App Store.

PressReader udenfor Danmark har flere danske dagblade
Under ophold i udlandet er der adgang til de store danske dagblade fra Politikens hus, bl.a. Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet.

 

Bonusmateriale

Se Introduktionsvideo på dansk

Sådan bruger du PressReader- tekstvejledning
Sådan bruger du PressReader video-demo'er på Youtube
Tjek også bibliotekernes eKurser.nu ud om PressReader | Tutorial in english (choose english subtitles)
eller benyt nedenstående vejledning:

Vejledning

  1. Læs aviser og magasiner i PressReader (hjemmesiden)
  2. Download aviser og magasiner fra app’en PressReader.